aktuelno
  Posle nove A klase još 7 kompaktnih Mercedesa
  Auto-Moto

  Posle nove A klase još 7 kompaktnih Mercedesa

  • icon
  • icon

  Familija kompakt modela imaće najmanje osam članova.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Početkom februara Mercedes je predstavio novu generaciju hečbeka A klase, a za njim će uslediti bar još 7 modela koji pripadaju segmentu kompaktnih vozila, piše CarAdvice.

  To je u razgovoru sa novinarima na prezentaciji A klase otkrio šef dizajna nemačke premijum auto-marke, Gorden Wagener.

  "Na ovoj mehaničkoj platformi biće napravljeno najmanje osam modela i, uveravam vas, svi će biti izuzetno atraktivni", kazao je Wagener.

  S obzirom da u okviru još uvek aktuelne generacije kompaktnih Mercedesa postoji ukupno 5 modela (A klasa hečbek, CLA kupe limuzina i Shooting Brake, GLA krosover i B klasa MPV) postavlja se pitanje koji su to novi modeli na koje misli Gorden Wagener.

  Pouzadno se zna da će jedan od njih biti potpuno novi model - Mercedes A klase Sedan, koji bi takođe trebalo du ima premijeru u 2018.

  Izvesni su i nova CLA kupe limuzina, GLA krosover, kao i sledeća generacija B klase MPV.

  Najavljen je i novi krosover sa oznakom GLB, čije smo "špijunske" fotografije nedavno videli. GLB će biti praktičniji i prostraniji od GLA, koji je tek nešto više od A klase hečbek sa većim "klirensom".

  O preostala dva kompaktna modela još se spekuliše.

  Mercedes CLA trenutno je dostupan i u Shooting Brake verziji, pa postoji mogućnost da se i u sledećoj generaciji ova karoserijska varijanta nađe u ponudi. Ipak, s obzirom da je veći CLS ostao bez Shooting Brake modela, slična sudbina mogla bi da zadesi i CLA Shooting Brake.

  Nagađa se da bi Mercedes mogao da ponudi i klasičan karavan zasnovan na A klasi Sedan, a vrlo je verovatno da će nemački proizvođač, barem za kinesko tržište, napraviti A klasu Sedan sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

  Eventualne kupe i kabriolet verzije za sada se ne spominju kao opcije.