aktuelno
  LANCI NISU DOVOLJNI: Evo šta sve morate imati u kolima
  Auto-Moto

  LANCI NISU DOVOLJNI: Evo šta sve morate imati u kolima

  • icon
  • icon

  Bez ovoga ne krećite na put.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Kablovi za paljenje

  Kad star i umoran akumulator konačno ispusti dušu - a to se često dogodi baš zimi - spas donosu dobre stare kleme. Pametno ih je imati tokom cele godine.

  Uže za vuču

  Čak i ako imate nove zimske gume i odgovarajuće lance, to ne znači da se ne može dogoditi da negde skliznete s puta i završite u dubokom snegu. U tom slučaju ne pomaže ni guranje ni snažan motor, za to treba imati uže.

  Strugalica za led

  Strugalica neka bude velika i kvalitetno obrađena, s jednom gumenom stranom i jednim dobro obrađenim plastičnim rubom.

  Tečnost za stakla

  Premda se mnogima čini da ovo ne treba posebno isticati, treba. Uzimajte kvalitetnu zimsku tečnost za stakla, i to ne samo zato što će ona moći da se nosi sa jačim minusima nego i zato što se tečnost zimi očigledno mnogo više troši.

  Metlica za sneg

  Ima mnogo praktičnih metlica, uključujući one s dužom drškom i dužim i kvalitetnim vlaknima, za lakše čišćenje većih površina.

  Jelenska krpica

  Univerzalna jelenska krpica odlična za brisanje zamagljenih stakala, što znači da je obavezna u vozilima bez klima-uređaja.

  Lopata za sneg

  Da ne bi bilo zabune, ona ne služi za skidanje snega s krova ili poklopca motora, nego pomaže pri otkopavanju ako zapnete, recimo, na parkiralištu koje je prekrilo dvadesetak centimetara snega.