aktuelno
  Policajac napisao kaznu samovozećem automobilu (VIDEO)
  Auto-Moto

  Policajac napisao kaznu samovozećem automobilu (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Saobraćajac je zaustavio autonomno vozilo tokom testiranja u San Francisku jer nije propustilo pešaka na prelazu. U kompaniji koja izvodi testove kažu da pešak nije bio ugrožen jer se nalazio na bezbednoj udaljenosti od samovozećg automobila.

  • icon
  • icon Printscreen Youtube
  • icon
  • icon

  Kako navode lokalni mediji, policajac u San Francisku procenio je da je samovozeći Chevrolet Bolt, koji pripada kompaniji Cruise, prošao previše blizu pešaka, pa je zaustavio automobil i napisao mu kaznu, kao što bi to učinio svakom drugom vozaču koji napravi sličan prekršaj.

  U Chevroletu se tokom testiranja na mestu vozača nalazio tehničar, koji nadgleda vožnju.

  Kompanija Cruise, u čijem je vlasništvu samovozeći automobil, izdala je saopštenje da nije bilo opasnosti po pešaka i da se prema njihovim podacima sa kompjutera on nalazio na 3,3 metra od vozila u trenutku kada je ono prošlo prošlo pored njega.

  Printscreen Youtube

  Autor: Printscreen Youtube

  - Bezbednost je za nas prioritet prilikom testiranja samovozećih automobila. Zakon u Kaliforniji propisuje da vozilo mora da da prednost pešaku na prelazu, tako da on može da pređe ulicu bez ometanja, žurbe ili straha. Naši podaci pokazuju da se u ovom slučaju tako i dogodilo - rekli su u kompaniji.

  Kako kažu u toj kompaniji, za eventualne prekršaje odgovornost snosi test vozač koji se nalazi u samovozećem automobilu.