aktuelno
  DA BI BIO BRŽI I SIGURNIJI: Sedam programa koje morate da instalirate na NOVOM KOMPJUTERU
  Auto&Tech

  DA BI BIO BRŽI I SIGURNIJI: Sedam programa koje morate da instalirate na NOVOM KOMPJUTERU

  • icon
  • icon

  Ovo su najvažnije aplikacije i programi koje obavezno morate da imate na svom kompjuteru

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Bilo da je u pitanju novi kompjuter, ili mašina koju koristite već godinama, ovo su programi i aplikacije koje svako mora da ima instalirane kako bi sebi olakšao život:

  Web brauzeri

  Gogle Chrome - Ovo je više nego očigledan izbor, ali na raspolaganju imate i Opera ili Firefox brauzere.

  Bezbednost

  Avira - Trenutno možda najbolji besplatni anti-virus program

  Poruke

  Skype - ma koliko korisnici mrzeli "unapređenja" koja kompanija s vremena na vreme predstavlja, ovo je možda najbolji način da ostanete u kontaktu sa dragim osobama i poslovnim partnerima.

  Kompresija

  7-Zip - Ovaj progrma će zipovati ili unzipovati sve što mu pošaljete. Iako je zlatni standarad za mnoge WinRar, ovaj program je potpuno besplatan, ne zauzima mnogo prostora i nikada vas "gnjaviti" da bi bio red da platite za njegovo korišćenje.

  Multimedija

  VLC - Ovaj plejer može da pušta bukvalno sve formate i veoma je pouzdan. Najbolje od svega, nisu vam potrebne instalacije dodatnih codeca.

  iTunes - ovo je prava noćna mora za sve vlasnike kompjutera, ali ako imate iPhone, nemate izbora nego da ga instalirate.

  Fotografije

  GIMP - U pitanju je drugi najbolji program za editovanje fotografija, posle Photoshopa naravno. Ipak, besplatan je i poseduje prilično sličan korisnički interfejs.

  Dokumenti

  Foxit Reader - Ako samo otvarate i čitate PDF fajlove i vrlo retko ih editujete, ovo je prilično dobar izbor. U suprotnom, možete da instalirate moćniji, i znatno zahtevniji, Adobe Acrobat.