aktuelno
  Stiže kartica koja će poslati SIM u istoriju
  Auto&Tech

  Stiže kartica koja će poslati SIM u istoriju

  • icon
  • icon

  iSim je zamena za SIM karticu i integrisana je direktno u procesor, zbog čega zauzima manje mesta čak i od tehnologije eSIM, kakvu koriste Googleov pametni telefon Pixel 2 i Appleov pametni sat Watch 3.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Konceptualno, iSIM se ne razlikuje drastično od eSIM-a, ali je radikalno manji.

  Dok eSIM zauzima površinu u unutrašnjosti smartfona šest puta pet milimetara, iSIM se može smestiti na površini veličine milimetar puta milimetar.

  Uvođenje iSIM-a moglo bi da oslobodi mesto za više RAM memorije ili veći bateriju u pametnim telefonima, ali i u uređajima iz kategorije prenosnih i tablet-računara, piše Avaz.

  Na toj kartici bi, u teoriji, trebalo da bude moguće sigurnije skladištenje kontakt-podataka, postavki telekom operatora i drugih korisnih podataka i sinhronizacija sa skladištenjem u računarskom oblaku.

  Osim toga, korisnici ne bi više morali da se opterećuju upotrebom tradicionalnih SIM kartica, proizvođači bi imali manje troškove jer ne bi više morali da ih proizvode, dok bi sami uređaji mogli da postanu otporniji na uticaj vlage i prašine.

  Osim toga, korisnici ne bi više morali da se opterećuju upotrebom tradicionalnih SIM kartica, proizvođači bi imali manje troškove jer ne bi više morali da ih proizvode, dok bi sami uređaji mogli da postanu otporniji na uticaj vlage i prašine.ss

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com