aktuelno
  Od sada će svi korisnici pripejd SIM kartica morati da se registruju zbog jednog opravdanog razloga
  Auto&Tech

  Od sada će svi korisnici pripejd SIM kartica morati da se registruju zbog jednog opravdanog razloga

  • icon
  • icon

  Odbor je utvrdio i Izveštaj o izvršenom nadzoru nad radom službi bezbednosti 2017. godine, u čijem zaključku se navodi da su postupale profesionalno.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Odbor Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti ocenio je danas da je neophodno ubrzati donošenje novog zakona o elektronskim komunikacijama, kojim će se uvesti obavezna registracija korisnika pripejd SIM-kartica, i "regulisanje" broja SIM kartica jednog lica kod jednog operatera.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  U saopštenju posle sednice navodi se da su članovi Odbora ukazali na potrebu izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, da bi se pravno uredila specifična organizaciona struktura, radno-pravni status i položaj pripadnika Agencije.

  Odbor je utvrdio i Izveštaj o izvršenom nadzoru nad radom službi bezbednosti 2017. godine, u čijem zaključku se navodi da su postupale profesionalno, u skladu sa zakonom i u okviru ovlašćenja, i da su sva "relevantna saznanja, procene i analize o bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama pravovremeno dostavljene svim nadležnim državnim organima".

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  Članovi Odbora su prilikom nadzornih poseta i kontrole rada službi bezbednost, ustanovili da nije bilo propusta i nezakonitosti prilikom primene ovlašćenja za primenu posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka propisanih zakonom.

  Odbor je usvojio i Izveštaj o radu generalnog inspektora službi Ministarstva odbrane 2017. godine.