aktuelno
  VALVE KUPIO TVORCE IGRE FIREWATCH – STUDIO CAMPO SANTO
  Auto&Tech

  VALVE KUPIO TVORCE IGRE FIREWATCH – STUDIO CAMPO SANTO

  • icon
  • icon

  Ovog vikenda nam je stigla pomalo neočekivana vest, da je veliki Valve rešio da kupi odlični studio Campo Santo, koji se 2016. godine proslavio po sjajnoj avanturi Firewatch.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Vest nam stiže direktno sa Campo Santo sajta, gde u kratkoj objavi kažu da su “njih 12 u studiju pristali da postanu deo Valvea”. Ono što je bitno i što je naglašeno, je da će i dalje imati potpunu slobodu i punu kreativnu nezavisnost da nastave da prave igre kao i do sada.

  U objašnjenju povodom ove odluke, pored generičkih izjava poput “delimo istu strast i iste vrednosti, njihovo veliko iskustvo će nam pomoći da napredujemo”, pomenuta je i jedna veoma zanimljiva pričica, odnosno anegdota s početka 2015. godine.

  Naime, tada su otišli u IGN prostorije da bi dali intervju i pričali o Firewatchu, koji je tada još bio u razvoju, i tamo su zatekli flašu šampanjca za Portal 2, koji je 2011. godine dobio nagradu za IGN igru godine. Kako kažu, pošto ne odbijaju besplatan alkohol, šampanjac su uzeli i popili, a flašu poneli sa sobom. Tako da sada na neki simboličan način, nagrada konačno dolazi do Valvea, a nju možete videti ispod.

  Studio Campo Santo je osnovan krajem 2013. godine, od veterana industrije, a njegov glavni čovek, Šon Vanaman, je najpoznatiji kao vodeći pisac za The Walking Dead avanturu studija Telltale Games.

  Campo Santo trenutno uveliko radi na igri In the Valley of Gods, i to će biti prvi naslov koji će imati Valve oznaku na sebi.