aktuelno
  NOVOST ZA KORISNIKE: WhatsApp je dobio novu korisnu funkciju, ali ipak - brišite SVE!
  Auto&Tech

  NOVOST ZA KORISNIKE: WhatsApp je dobio novu korisnu funkciju, ali ipak - brišite SVE!

  • icon
  • icon

  Nova verzija WhatsAppa za Android donosi jedan značajan novitet koji će korisnicima omogućiti ponovno preuzimanje podataka poput fotografija, video-snimaka i GIF-ova koji više nisu uskladišteni na njihovim uređajima.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Korisnici Googleovog mobilnog operativnog sistema sistema ranije su imali mogućnost ponovnog preuzimanja ovakvih datoteka do 30 dana od njihovog primanja, nakon čega bi one bile obrisane sa servera WhatsAppa (bile bi obrisane čak i nakon što bi korisnici preuzeli te datoteke na svoj mobilni uređaj), a nova opcija ponovnog preuzimanja znači da WhatsApp sada te fotografije, video-snimke, GIF-ove, audio i druge datoteke zadržava na svojim serverima, tako da će korisnici moći da ih preuzmu i nakon dužeg vremenskog perioda, piše Wabetainfo.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  Ova opcija dostupna je samo korisnicima WhatsAppa na Androidu, dok vlasnici Appleovih telefona nemaju mogućnost vraćanja obrisanih slika na taj način. Što se tiče smartfona koje pokreće Android, važno je napomenuti da je na taj način moguće vratiti samo fotografije, video-snimke i drugi sadržaj koje korisnici nisu obrisali u samom razgovoru, koristeći opciju 'obriši za sve' jer je u tom slučaju taj sadržaj zauvek izbrisan.

  Delu korisnika ove aplikacije možda se neće svideti činjenica da će njihov sadržaj ostati na serverima WhatsAppa, ali kompanija tvrdi da su svi podaci zaštićeni i šifrirani tako da, što se privatnosti tiče, ne treba da bude brige.

  S obzirom na sve nedavne probleme u vezi sa privatnošću korisnika Facebooka (koji je vlasnik WhatsAppa), možda je ipak najbezbednije obrisati sav sadržaj koji bi mogao da bude neprijatan za korisnike.