aktuelno
  Držite mobilni na ovim mestima?! Evo zašto je pravo vreme da prestanete
  Auto&Tech

  Držite mobilni na ovim mestima?! Evo zašto je pravo vreme da prestanete

  • icon
  • icon

  Neke od najčešćih grešaka su prislanjanje mobilnog telefona na kožu, držanje u prednjem džepu pantalona, ili pod jastukom.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Iako je vrlo udobno i dosta ljudi to radi, nositi telefon u zadnjem džepu pantalona nije preporučljivo jer telefoni imaju ekrane osetljive na dodir, pa vrlo lako može da se desi nešto što niste planirali. Takođe možete lako da ga zaboravite i slomite ili izgubite.

  Ne držite ga ni uz kožu, jer njegova površina sadrži bakterije, pa može da prouzrokuje nastanak akni i drugih bolesti kože.

  Visoke temperature takođe su štetne za elektronske uređaje. Ne preporučuje se da ostavite svoj telefon u automobilu ili na plaži, gde je izložen suncu ili nekom drugom izvoru toplote.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  Ako je napolju hladno i temperatura pada ispod nule, vodite računa o svom telefonu i ne ostavljajte ga dugo na ulici ili u automobilu. Razlika u temperaturi vrlo je štetna za uređaje jer dolazi do kondenzacije kada ga vratite na toplo mesto, a to može da dovede do kvara, piše Tportal. Svoj mobilni telefon možete da zaštitite maskom.

  Ne držite telefon ni pod jastukom. Ako vam noću često stižu obaveštenja, a ekran zasvetli, to negativno utiče na proizvodnju melatonina i dovodi do problema sa spavanjem.

  Takođe, bilo je slučajeva eksplozije telefona i požara. Kada pokrijete telefon jastukom, povećavate šanse za pregrevanje i izbijanje požara, naročito tokom punjenja. Bolje je puniti ga dalje od sebe, svog kreveta i drugih ljudi, a po mogućstvu nikako preko noći.