aktuelno
  ZBOG šverca droge 226 mjeseci zatvora
  Crna hronika

  ZBOG šverca droge 226 mjeseci zatvora

  • icon
  • icon

  Rožajac Rijad Fetahović prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen je juče na dvije i po godine zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

  • icon
  • icon Ilustracija
  • icon
  • icon

  U istom predmetu Podgoričani Đuro Mugoša, Božo Čeko i Ivica Nešković osuđeni su na po tri godine takođe zbog trgovine narkoticima u periodu 2013. godine, dok su Mihailo Velašević i Veselin Radović osuđeni na jedinstvenu kaznu od po dvije godine i dva mjeseca, a pored krijumčarenja droge na teret im se stavlja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

  Nikola Markuš kažnjen je dvogodišnjom zatvorskom kaznom, Danilo Kovačević dobio je devet mjeseci, a Željko Joksimović pola godine.

  Presudu je izrekao sudija Vladimir Novović, u obrazloženju izreke presude kao odlučne dokaze za oglašavanje optuženih krivima, istakao utvrđeno činjenično stanje u prethodno pravosnažno okončanim krivičnim postupcima protiv nekoliko okrivljenih, zatim mjere tajnog nadzora i iskaz okrivljenog Joksimovića u prethodnom postupku.

  Optuženima koji su bili u pritvoru u kaznu se uračunava vrijeme tamo provedeno.

  Optuženi su uhapšeni u višemjesečnoj policijskoj akciji “Kvart”, tokom 2013., kada je zaplijenjeno oko 560 grama heroina, dva kilograma skanka, preko 300 tableta “Subuxon”, oko 900 grama smješe koja služi za miješanje sa opojnim drogama, dva pištolja, više komada municije, više automobila i mobilnih telefona.