aktuelno
  NIKŠIĆANIN prijavio da mu je sin pretučen u školi
  Crna hronika

  NIKŠIĆANIN prijavio da mu je sin pretučen u školi

  • icon
  • icon

  Novo Vemić prijavio je policiji da je njegovog sina R. V. koji pohađa šesti razred OŠ Mileva Lajović Lalatović maltretirao R. R., otac dječaka koji pohađa istu školu, usljed čega je njegov sin zadobio modrice na stomaku i doživio veliki stres. On smatra da škola nije uradila sve što je potrebno da zaštiti njegovog sina, a porodica je, kaže, dodatno povrijeđena jer razredni starješina nije policiji ispričao pravu verziju događaja.

  • icon
  • icon Ilustracija
  • icon
  • icon

  Vemić je novinarima juče kazao da se sve desilo u ponedjeljak, u holu škole, te da ga je o događaju informisao razredni starješina M. K. telefonom.

  U telefonskom raazgovoru prije incidenta M. K. mi je kazao da se desio problem sa mojim sinom, zbog nečega što se desilo u subotu, te da je R. R. došao u školu zbog toga. Rekao sam mu da mi pošalje broj telefona dječakovog roditelja, kako bih se izvinio ukoliko je moj sin kriv. Interesovao sam se i kakav se problem desio u subotu. Nijesam ga odmah pozvao. Nakon toga me je M. K. opet pozvao i rekao da je ,,onaj đavo došao, udario je tvog sina, ja sam ih razdvojio i makao sam ruke sa njega - ispričao je Vemić novinarima.

  Kaže da se nakon toga odmah uputio ka školi. M. K. ga je dočekao pa su posjetili pedagoga koji je procijenio da slučaj treba prijaviti policiji.

  U policiji su svi dali izjave, pri čemu je razredni ispričao drugačiju priču od one koju je meni ispričao. M. K. je promijenio iskaz i kazao inspektoru kako je vidio da je R. R. držao za ruku mog sina. Dakle, umjesto da je on skinuo ruke R. R. sa mog sina, on je rekao kako je vidio da ga drži za ruku - objašnjava Vemić, ističući da je verziju koju je ispričao njemu M. K. ispričao još jednom članu kolektiva škole.

  Motiv da roditelj R. R. dođe u školu, kako tvrdi Vemić, je navodni problem koji se dogodio u subotu. Tom prilikom se nekoliko dječaka šalilo na račun R. R, a R. V. označen kao krivac.

  On ističe da je kao roditelj zabrinut za bezbjednost svog djeteta, jer ono što mu se dogodilo ne smije da se događa u obrazovnim ustanovama. Slučaj je, kaže, prijavio i Ministarstvu prosvjete, a nakon reakcije iz tog resora odlučiće koje će dalje korake preduzeti u pravnom smislu.