aktuelno
  ŠIŠIĆ PROMIJENIO ISKAZ PRED SUDOM: „Lagao sam, priznajem, neka bude šta bude“ (FOTO)
  Crna hronika

  ŠIŠIĆ PROMIJENIO ISKAZ PRED SUDOM: „Lagao sam, priznajem, neka bude šta bude“ (FOTO)

  • icon
  • icon

  Danas je pred podgoričkim Osnovnim sudom počelo suđenje Nerminu Šišiću, osumnjičenom za ubistvo petnaestomjesečnog P.J, zbog davanja lažnog iskaza vezanog za taj slučaj.

  • icon
  • icon Autor: Printscreen
  • icon
  • icon

  Šišić je odmah na početku suđenja priznao da je kriv.

  Kriv sam. Nije mi niko prijetio da promijenim svoju odbranu. Neka bude šta bude - kazao je Šišić.

  On je prijavio da su ga četvrtog i petog februara dvojica inspektora u Centru bezbjednosti Podgorica zlostavljali i mučili neprekidno 40 minuta, nakon što je uhapšen zbog ubistva djeteta, da su ga tukli palicama, rukama i nogama, nakon čega je tužilaštvo pokrenulo postupak utvrđivanja činjenica.

  Preuveličao sam, lupili su mi par šamara. To nisu uradili inspektori koji su me ispitivali, već su me nakon toga odveli u drugu prostoriju kod drugih inspektora u civilu, koje bih mogao da prepoznam. Nisam zadobio povrede, osim ogrebotine na čelu, a ona je nastala možda od pada prilikom privođenja - kazao je Šišić.

  Tužilaštvo ga je optužilo da je dao lažan iskaz, prijavljujući krivično djelo koje se nije desilo.

  pavlov zakon

  Protest građana nakon brutalnog ubistva djeteta

  Sudiju Rada Ćetkovića je interesovalo da li je današnji iskaz Šišića pred sudom slobodan: pitao ga je da li ga je strah od bilo koga, da li mu je neko prijetio, da li se osjeća ugroženim.

  Nakon što sam lišen slobode osjećao sam pritisak sa svih strana - kazao je Šišić.

  Sud je saslušao načelnika Istražnog zatvora Darka Vukčevića, koji je kazao da ga je Šišićev advokat obavijestio o njegovoj prijavi o torturi i mučenju.

  Odmah sam ga uputio kod ljekara, a potom i u Klinički centar. Obavijestio sam danilovgradsku policiju, kao i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda - kazao je Vukčević.

  Na pitanje suda naveo je da Šišić nakon što je smješten u Istražni zatvor nije tražio razgovor sa njim, niti se žalio.

  Ipak, kazao je da je pokrenuo disciplinski postupak protiv službenika Željka Pavićevića i Velibora Prodanovića, radi utvrđivanja činjenica, a koji još uvijek nije okončan.

  Zatvorski policajac Danko Stanković je kazao da je Šišić pretresen prilikom prijema, da na njemu nisu uočene povrede osim ogrebotine na čelu.

  šišić nermin

  Autor: Dnevne novine

  Njegov kolega, zatvorski policajac Željko Pavićević je kazao da je po naređenju šefa smjena poveo Šišića u ambulantu, da ga je vratio potom u ćeliju, i da je to bio jedini kontakt sa njim.

  Bio sam prisutan tokom njegovog ljekarskog pregleda. Kasnije mi je doktorka Živković kazala da on ima dijagnozu - naveo je Pavićević.

  Danijela Stanišić, ljekarka u ZIKS-u, je navela da je bila prisutna i učestvovala je u prvom pregledu Šišića, i da nisu uočene povrede na tijelu.

  Konstatovali smo samo krustu na čelu, ništa drugo. I kasnije sam ga pregledala, posljednji put prije nekih 15 dana i bio je dobro. Krusta na čelu nije bila svježa povreda -  kazala je Stanišić.

  Sud je pročitao i nalaz vještaka sudske medicine Nemanje Radojevića, a prikazane su i fotografije tijela Šišića.

  Vještak je utvrdio da Šišić nije imao povreda, kao i da je zadobio povrede oko 5. februara, one bi bile vidljive na pregledu 17. februara.

  Šišića i majku preminulog djeteta Jelenu Jovović tužilaštvo sumnjiči za teško ubistvo.

  OPŠIRNIJE NA SLJEDEĆIM LINKOVIMA:

  http://pinkm.me/vijesti/28209/osumnji%C4%8Denima-za-ubistvo-djeteta-produ%C5%BEen-pritvor-majka-uklju%C4%8Dila-usisiva%C4%8D-dok-su-tukli-dijetec

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/21769/vdt-dje%C4%8Dak-ubijen-u-toku-dodatne-analizenermin pavlov zakon

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/26531/istraga-o-ubistvu-dje%C4%8Daka-pro%C5%A1irena-i-na-majku?nermin pavlov zakon

  Autor: Printscreen