aktuelno
  POLICAJCI I CARINICI NA BOŽAJU ZAPLIJENILI 100 KG SKANKA
  Crna hronika

  POLICAJCI I CARINICI NA BOŽAJU ZAPLIJENILI 100 KG SKANKA

  • icon
  • icon

  Službenici Uprave carina – Carinske ispostave Božaj i Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, su danas na Graničnom prelazu Božaj, kontrolom teretnog motornog vozila pronašli i oduzeli oko 100 kilograma skanka i oko 140 grama hašiša. Ovom zapljenom prekinut je još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga iz Republike Albanije u Crnu Goru. Jedno lice je lišeno slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

  • icon
  • icon Pink M
  • icon
  • icon

  Naime, carinski službenici CI Božaj i policijski službenici OGB Tuzi su, 08.05.2018. godine oko 00,40 časova, na GP Božaj, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali tmv albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.E. (56) iz Republike Albanije.

  Nakon izvršene detaljne granične kontrole uz upotrebu uređaja baster i fibroskopa u specijalno izrađenoj pregradi u patosu tovarnog dijela vozila pronađeno je i oduzeto 91 pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank težine oko 100 kg.

  Takođe, na jednom od navedenih pakovanja bilo je zalijepljeno pakovanje sa sadržajem tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga hašiš težine oko 140 grama koje je takođe oduzeto.

  Lice, vozilo i oduzeta opojna droga su predati policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

  ZAPLIJENJENA DROGA

  Autor: Pink M

  Pronađena droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

  Ovom zaplenom carinski i policijski službenici su presjekli još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga iz Republike Albanije u Crnu Goru.

  O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.E. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga