aktuelno
  ROŽAJCIMA 56 godina zatvora zbog šverca heroina
  Crna hronika

  ROŽAJCIMA 56 godina zatvora zbog šverca heroina

  • icon
  • icon

  Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Rahmija Jenera (68) iz Rožaja, navodnog vođu međunarodne grupe koja se bavila švercom heroina iz Turske i Bugarske, pišu srpski mediji. Njegovi saradnici, Jasin Jener, Mehmet Fejzioglu i Munir Sijarići osuđeni su na po 10, Sead Ugljanin na osam, a Dževat Ramić na šest godina zatvora.

  • icon
  • icon Ilustracija
  • icon
  • icon

  Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Specijalnog suda u Beogradu, kojim su pripadinci te grupe osuđeni zbog krivičnog djela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Istom odlukom naloženo je oduzimanje više od 5.2 kilograma heroina od Ramića i preko 14, 9 kilograma heroina od Ugljanina. Od Rahmi Jenera, Sijarića, Ramića će biti trajno oduzet novac, mobilni telefoni i jedno motorno vozilo.

  Rahmi i Jasim Jener, Fejzioglu, Sijarić i Ramić su osuđeni jer su od avgusta do decembra 2015. u sastavu grupe čiji su pripadnici bili i druga nepoznata lica u međunarodnim razmjerama na teritoriji Srbije, Bugarske i Turske neovlašćeno radi prodaje kupovali, držali i prenosili heroin. Ugljanin je osuđen jer je neovlašćeno radi prodaje prenosio heroin.

  Istom presudom pravosonažno je oslobođena Silvana Mijić, koja je bila optužena da je kao član ove grupe držala i prenosila i neovlašćeno prodavala veće količine heroina.