aktuelno
  POLICAJAC odbio da ga kolege kontrolišu, u autu pronašli pištolj
  Crna hronika

  POLICAJAC odbio da ga kolege kontrolišu, u autu pronašli pištolj

  • icon
  • icon

  Policajac Odjeljenja bezbjednosti Vesko Šćepanović, koji je na bolovanju, uhapšen je u Podgorici kada su njegove kolege u automobilu pronašle pištolj bez dozvole.

  • icon
  • icon Autor: Ilustracija
  • icon
  • icon

  Prema saznanjima Pobjede, policija je Šćepanovića kontrolisala na osnovu operativnih saznanja.

  Radi se o osobi koja za vrijeme bolovanja, prema saznanjima istražitelja, obezbjeđuje Podgoričanina Darka Lakovića, koji je istražiteljima poznat kao osoba sklona vršenju sitnih krivičnih djela.

  Na osnovu svih saznanja, policajci su zaustavili Šćepanovića i tražili od njega da otvori automobil. On je tvrdio da vozilo nije njegovo, ali su njegove kolege dobile nalog od tužioca da obave provjeru i pronašle pištolj. Osumnjičeni je priveden i određeno mu je zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istragu, koji će se izjasniti o pritvoru.

  To nije prvi put da je kod Šćepanovića pronađen pištolj bez dozvole. Prije samo četiri mjeseca kod njega je pronađen glok 43 sa okvirom u kom se nalazilo pet metaka. Tada je bio u društvu dvije bezbjednosno interesantne osobe, koje se, kako se sumnja, bave zelenaštvom.

  Šćepanović je imao oružni list, ali je oružje nosio na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima. Policija je tada saopštila da će inicirati disciplinski postupak i predložiti suspenziju jer je oružje nosio suprotno Zakonu o oružju.