aktuelno
  UBISTVO UKRAJINKE - Kamere nijesu snimile Stanovića na mjestu ubistva, Rakočević za Pink M: Zločinu iz strasti prethode stalne svađe (FOTO+VIDEO)
  Crna hronika

  UBISTVO UKRAJINKE - Kamere nijesu snimile Stanovića na mjestu ubistva, Rakočević za Pink M: Zločinu iz strasti prethode stalne svađe (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Nadzorne kamere na širem području oko mjesta ubistva Ukrajinke Anastasije Lašmanove nijesu snimile Arsenija Stanovića, koji se za sada jedini potražuje u istrazi o svirepom ubistu ove djevojke koje se dogodilo u noći 11. maja , saznaje portal Standard iz vrha Uprave policije.

  • icon
  • icon Autor: Collage maker
  • icon
  • icon

  Kotorska policija traga za Arsenijem Stanovićem, potvrđeno je PinkM-u iz vrha policije.

  Za njim, međutim, još nije raspisana potjernica, već je potrebno da ga ispita nadležni tužilac.

  Sumnja se da je on u petak veče usmrtio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu sa kojom je bio navodno u emotivnoj vezi.

  lašmanova i arsenije

  Autor: FB

  Policija je prikupila mnoštvo materijalnih dokaza među kojima je i DNK osobe za koju se sumnja da je ubila Lašmanovu.

  U toku je vještačenje dokaza izuzetih sa mjesta zločina, u forenzičkom centru, koji će pojasniti motiv ovog zločina i približnije utvrditi ko je je ubica.

  anastasija lašmanova

  Autor: FB

  Ukoliko se ispostavi kao tačno da je Arsenije Stanović ubio, ukrajinku Lašmanovu u naselju Dobrota u Kotoru, prema crnogorskom Krivičnom zakoniku, za zločin iz strasti čeka ga kazna od 10 do 40 godina robije, kaže za našu TV kriminolog Velimir Rakočević.

  lašmanova istraga

  Autor: Standard

  Kada ljubomora pređe u neki od oblika patologije, poprima kvalifikatorni oblik teškog ubistva, za koji je propisana kazna zatvora od 10 do 40 godina.

  Činu ubistva iz strasti, prema riječima Rakočevića, prethode učestale svađe partnera, u najvećem broju slučajeva, daleko od očiju javnosti.

  Velimir Rakočević

  Autor: Printscreen

  Samom tom kriminalnom činu prethodi dugotrajno nasilje. Neki od obilika nasilja, psihičko, fizičko, emocionalno.

  Potencijalnog počinoca ubistva iz strasti nekada je teško prepoznati. Njegova spoljašnjost i ponašanje, u nekim slučajevima, ne ukazuju da spreman na zločin. Generalno, posrijedi su osobe koje imaju obrise asocijalnog ponašanja, kod kojih voljni segment ličnosti, često nadvlada razum, kaže Rakočević.

  U osnovi se radi o ekstremno egocentričnim i onim ličnostima, koje u sebi nemaju empatiju.

  Da li se Arsenije Stanović, uklapa u kalup počinioca zločina iz strasti, ostaje da se vidi. DNK pronađen na mjestu zločina vještači se u Danilovgradu i potvrdiće da li pripada ubici, odnosno da li je ubica Stanović.

  ubica

  Autor: FB

  Pri identifikaciji osumnjičenog za ubistvo policiji je pomogao i pregled snimaka sa kamera koje su postavljene u okolini zgrade u kojoj je Lašmanova stanovala, ali i analiza listinga telefonskih komunikacija koje je žrtva ostvarila posljednjih mjeseci.

  anastasija lašmanova

  Autor: FB

  Lašmanova je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i radila kao konobarica.

  lašmanova istraga

  Autor: Standard

  U kratkom roku ona je postala moćna i uticajna osoba, a imovina kojom je raspolagala, prema procjenama, vrijedi na desetine miliona eura.

  Lašmanova je bila direktorica kompanije Sea trejd, koja je prije tri godine kupila tivatski hotel Mimoza i na tom mjestu je izgrađen hotelski kompleks Perla.

  lašmanova istraga

  Autor: Standard

  Lašmanova je vlasnica salona ljepote Femme fatale koji se nalazi u hotelu Tre kane u Budvi.

  Opširnije na linkovima u nastavku:

  http://pinkm.me/crna-hronika/40838/pronaden-dnk-ubice-u-stanu-lasmanove---trazi-se-arsenije-stanovic-fotogh

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/crna-hronika/40733/ubistvo-ukrajinke-tuzilastvo-za-pink-m-jos-se-ne-zna-motiv,-ubica-u-bjekstvu-fotolašmanova istraga

  Autor: PinkM/PrtScr

  http://pinkm.me/vijesti/40601/anastasija-la%C5%A1manova-izbodena-no%C5%BEem?-(foto)lašmanova istraga

  Autor: PinkM/PrtScr