aktuelno
  MELJOVIĆ i još četvoro uhapšeni u Francuskoj zbog 68 kilograma kokaina
  Crna hronika

  MELJOVIĆ i još četvoro uhapšeni u Francuskoj zbog 68 kilograma kokaina

  • icon
  • icon

  Kotoranin Damir Meljović uhapšen je sa četvoro crnogorskih državljana u Francuskoj, nakon što je policija u njihovom automobilu pronašla 69 kilograma kokaina, vrijednosti oko dva i po miliona eura potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.

  • icon
  • icon Autor: Ilustracija
  • icon
  • icon

   

  Kako prenosi francuski list „Poan“ (Le Point), policija je zaustavila automobil, kojim su se uhapšeni vraćali iz Španije, i nakon nekoliko sati pretresa pronašla 69 kilograma kokaina u pakovanjima od po kilogram u tajnom bunkeru u vozilu.

  Među uhapšenima je vođa kriminalne grupe i jedna žena. Nakon akcije pretresene su kuće osumnjičenih, u kojima je francuska policija zaplijenila četiri luksuzna automobila, dva skupocjena sata i 40.000 eura.

  Kako piše „Poan“ ta crnogorska grupa je bila u fokusu istražitelja jer je bila veoma aktivna u Parizu, Španiji i na Balkanu. Očekuje se i da nadležni zaplijene nekretnine vrijedne oko 500.000 eura, koje su, kako se sumnja, uhapšeni stekli kriminalnim aktivnostima. Damir Meljović je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, član kavačke grupe.

  Podsjećamo, krajem decembra prošle godine na Jutjubu je postavljen petnaestominutni snimak sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“ vođi ove grupe Radoju Zviceru i njenim članovima. Kao visokopozicionirani članovi ove kriminalne organizacije pominju se i Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Predrag Knežević, Davorin Baltić, Dragan Knežević, Damir Meljović, Vladimir Roganović i Milan Vujotić.