aktuelno
  UBISTVO LAŠMANOVE: Stanoviću pritvor od 30 dana (FOTO)
  Crna hronika

  UBISTVO LAŠMANOVE: Stanoviću pritvor od 30 dana (FOTO)

  • icon
  • icon

  Dvadeset dvogodišnjem Arseniju Stanoviću iz Kotora juče je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje daje 11. maja na svirep način ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30).

  • icon
  • icon Dnevne novine
  • icon
  • icon

  Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović. Branilac Stanovića, advokat Zoran Piperović potvrdio je za Pobjedu da je njegovom klijentu određen pritvor i da je Tužilaštvo donijelo naredbu o sprovođenju istrage.

  lašmanova i arsenije

  Autor: FB

  On je dodao da njegov klijent nije dao izjavu povodom okolnosti za određivanje pritvora.

  Stanović je nakon više od mjesec bjekstva uhapšen u nedjelju ujutro u Tirani, a sa njim je bio i njegov otac Zoran Stanović, inače smijenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

  stanovič i otac

  Autor: Portal Analitika

  Hapšenje mlađeg Stanovića uslijedilo je nakon što je crnogorska policija kolegama u Albaniji dostavila operativna saznanja o lokaciji na kojoj se krio osumnjičeni za teško ubistvo.

  lašmanova istraga

  Autor: FB

  Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Stanović je odmah nakon zločina ilegalno prešao u Albaniju i krio se u Skadru i Tirani.

  lašmanova istraga

  Autor: Standard

  Istražitelji sumnjaju da mu je u tome pomogao otac Zoran Stanović, koji je četiri dana nakon zločina smijenjen sa dužnosti.

  Kod Arsenija Stanovića su, kako je potvrđeno Pobjedi iz više izvora, pronađene falsifikovane putne isprave koje je, kako se pretpostavlja, trebalo da iskoristi za bijeg u Sjedinjene Američke Države. Osumnjičenom je zaprijećena kazna zatvora od 40 godina. Stanović do sada nije želio da iznese odbranu, koristeći zakonsko pravo da se brani ćutanjem.

  U nekoliko navrata Zoran Stanović je tvrdio da nije u kontaktu sa sinom i da ne zna gdje se nalazi.

  lašmanova istraga

  Autor: FB

  Iako se pretpostavlja da je pomagao sinu u pokušaju da pobjegne, ukoliko sud utvrdi da je Arsenije Stanović izvršilac ubistva, njegov otac Zoran prema Krivičnom zakoniku Crne Gore neće odgovarati za “pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela”.

  lašmanova istraga

  Autor: FB

  Advokat Lazar Aković kazao je za Pobjedu da član 387 predviđa da za ovo krivično djelo ne može odgovarati najbliži srodnik izvršioca, majka, brat, otac, đed ili bračni i vanbračni drug.

  Povezane vijesti:

  http://pinkm.me/hronika/49430/arsenije-stanovic-priveden-u-vise-drzavno-tuzilastvo,-branio-se-cutanjem-fotovideostanoivić

  Autor: PinkM/PrtScr

  http://pinkm.me/vijesti/46976/stanovi%C4%87a-vi%C5%A1e-nema-na-fb-upolicija-ne-zna-da-li-je-pobjegao-iz-crne-gore?-(foto)p

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/hronika/41850/ubistvo-ukrajinke---piperovic-netacni-navodi-da-se-stanovic-predao-policiji-fotop

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/41336/smijenjen-zoran-stanovi%C4%87-otac-momka-za-koga-se-sumnja-da-je-ubio-ukrajinku-(foto)gfd

  Autor: Printscreen

   

  http://pinkm.me/vijesti/41128/ubistvo-ukrajinke---kamere-nijesu-snimile-stanovi%C4%87a-na-mjestu-ubistva-rako%C4%8Devi%C4%87-za-pink-m-zlo%C4%8Dinu-iz-strasti-prethode-stalne-sva%C4%91e-(foto+video)fdfd

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/crna-hronika/40838/pronaden-dnk-ubice-u-stanu-lasmanove---trazi-se-arsenije-stanovic-fotogh

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/crna-hronika/40733/ubistvo-ukrajinke-tuzilastvo-za-pink-m-jos-se-ne-zna-motiv,-ubica-u-bjekstvu-fotolašmanova istraga

  Autor: PinkM/PrtScr

  http://pinkm.me/vijesti/40601/anastasija-la%C5%A1manova-izbodena-no%C5%BEem?-(foto)lašmanova istraga

  Autor: PinkM/PrtScr