aktuelno
  Osujećeno deset ubistava, sačuvane GLAVE DVA ROĐENA BRATA i OCA i SINA! Jedan mafijaš PROPJEVAO
  Crna hronika

  Osujećeno deset ubistava, sačuvane GLAVE DVA ROĐENA BRATA i OCA i SINA! Jedan mafijaš PROPJEVAO

  • icon
  • icon

  Specijalno državno tužilaštvo pobrkalo je račune mafiji iz Škaljara i Nikšića koji su kovali planove i pripremali čaki deset ubistava. Bilans riješenih i osujećenih krivičnih djela je čak mnogo veći. Otkriveni su akteri nekoliko pokušaja ubistava, saučesnici u jednoj likvidaciji, pljačka pošte u Podgorici, šverc deset kilograma droge preko Skadarskog jezera, zelenaški poslovi i još brojna krivična djela, registrovana u ovom obimnom predmetu, saznaje Standard.

  • icon
  • icon Standard
  • icon
  • icon

  Sva ova krivična djela dokumentovana su kroz brojne dokaze u specijalnom predmetu, koji i dalje nosi oznaku tajnosti.

  Prema informacijama Standarda, SDT je otkrilo kompletnu šemu saradnje tri kriminalne organizacije, koje nijesu imale uzajamno hijerarhijsko ustrojstvo, već su funkcionisale po principu pružanja i naplate kriminalnih usluga. Nikšićani i Kotorani sarađivali su tako što su jedni drugima plaćali kešom naručene likvidacije, ali su u jednom slučaju pokušali da "prebiju" naručivanje ubistava po principu “glava za glavu”, a opet u zavisnosti o složenosti izvođenja same likvidacije. Što je potencijalna žrtva svjesnija da je život u opasnosti, toliko više vodi računa o ličnoj bezbjednosti, što organizatorima ubistva, logističarima i egzekutorima otežava postao.

  g

  Autor: Standard

  Škaljarci su imali osam zacrtanih meta čije su likvidacije tražili od Nikšićana. Bilans žrtava koje je nikšićka grupa tražila od Kotorana su dvije glave i to dva rođena brata s kojima su u sukobu. Osujećeno je, kako saznajemo, i ubistvo oca i sina, traženo navodno od škaljaraca.

  Standard je ranije pisao da je u jednom naletu traženo čak pet ubistava, koja su trebalo da orgnizuju, kako se sumnja, Ranko Radulović i njegova ekipa, te da su navodno za to škaljarci platili million eura, odnosno 200.000 eura po glavi žrtve.

  Opsežnom istragom, SDT je u saradnji sa specijalnim timom policije sva ova planirana ubistva, spriječilo.

  U okviru ovog predmeta, ranije su uhapšeni i zadržani u pritvoru Ranko Radulović (58), njegov sin Željko (18), sinovac Stefan (22), rođak Luka Raduloviću (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20) i državljani Bosne i Hercegovine, Nenad Lubura (52) i Radoje Preradović (54).

  h

  Autor: Standard

  Prema informacijama Standarda, ovaj složeni istražni postupak koji se temelji na brojnim prikupljenim dokazima pomogao je i obiman iskaz jednog od uhapšenih, koji je u međuvremenu dobio status svjedoka saradnika.

  Sa Nikšićanima i Škaljarcima sarađivali su, kako se sumnja, i Vračani iz Skadra.

  Prema nezvaničnim infromacijama, Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem, prema nezvaničnim informacijama, ispituje da li Ranko Radulović i njegova ekipa imaju veze i sa eksplozijom koja je u januaru odjeknula Skadrom. Kako je tada saopštila albanska policija, meta toga napada je navodno bio albanski biznismen Ljuljzim Kula.

  Taj napad dogodio se 13. januara oko deset časova, u centru grada. Albanski mediji tada su naveli da je eksploziv bio postavljen na motociklu, ispred zgrade u kojoj su između ostalog i prostorije srpsko-crnogorske manjine. Tom prilikom Kula je teže povrijeđen. Osim njega, povrijeđeno je još sedam ljudi.