aktuelno
  KASTRATI: Muž me je stalno tukao, SINULO MI JE ODJEDNOM da UBIJEM SINA (VIDEO+FOTO)
  Crna hronika

  KASTRATI: Muž me je stalno tukao, SINULO MI JE ODJEDNOM da UBIJEM SINA (VIDEO+FOTO)

  • icon
  • icon

  Osamnaestogodišnja Edina Kastrati iz Plava priznala je da je 29. juna ubila sina starog četiri mjeseca. Ona je višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, Hasanu Lukaču ispričala da je bebu bacila u Plavsku rijeku, ali leš djeteta još nije pronađen. Njoj je određen trodnevni pritvor.

  • icon
  • icon RTCG
  • icon
  • icon

  Viši tužilac Hasan Lukač saopštio je da se osumnjičenoj stavlja na teret "teško ubistvo". Ona je istražiteljima saopštila da je dijete ostavila na putu kod Plavske rijeke i umotala ga u ćebe, ali službenici policije nisu uspjeli da ga nađu nakon pregleda okoline. Žena je kasnije kazala policiji da ga ipak nije ostavila na tom mjestu već da ga je bacila u rijeku. Ona je priznala krivicu i tokom saslušanja pokazala kajanje, a kao razlog čina navela je nasilje u porodici, odnosno zlostavljanje od strane supruga.

  U jednom dijelu saslušanja, E.K. se branila ćutanjem. Osumnjičena inače ima još jedno dijete od 18 mjeseci. Lukač je saopštio da će u daljem postupku saslušati svjedoke.

  Zatraženo je da preuzmen radnje i mjere sa Odjelenjem bezbjednosti Plav. Izašla je policija na lice mjesta, pretražila teren oko Plavske rijeke, i do sada dijete nije pronađeno. Naložio sam da osumnjičenu privedu, nakon čega sam je saslušao. Ona je u cjelosti priznala krivično djelo teško ubistvo- djeteta", kazao je Lukač.

  Samo je saopštila da je sa nevjenčanim suprugom živjela u lošim odnosima, dodao je on.

  Da je on navodno tukao i govorio pogrdne riječi. Dodala je da nije mogla više s njim da živi na takav način, stalno malterirana zbog čega je odlučila da ubije bebu. Prethodno je, kako je rekla, njihovo drugo dijete od godinu i po bilo kod nevjenčanog supruga i njegove rodbine. 'To mi je sinulo odjednom, dok je sin spavao'. Tako je kazala", rekao je Lukač, dodajući da će nakon 72 sata zadržavanja, donijeti naredbu o sprovođenju istrage, sa predlogom za određivanje pritvora.

  Tužilac je naveo da će biti saslušan veći broj svjedoka, nakon čega će je pregledati psihijatri.

  S

  Autor: Dnevne novine

  Nezvanično, osumnjičena E.K. je prije dva dana uhapšena nakon što je njen suprug V.K. prijavio nadležnima da već nekoliko dana nije vidio suprugu i dijete.

  Za tijelom djeteta se traga. Druge detalje ne možemo saopštiti zbog osjetljivosti predmeta jer je žrtva maloljetno dijete staro četiri mjeseca - navodi se u saopštenju Uprave policije.