aktuelno
  Neke PROIZVODE smete da držite u FRIŽIDERU, ali ove NIKAKO!
  Dom

  Neke PROIZVODE smete da držite u FRIŽIDERU, ali ove NIKAKO!

  • icon
  • icon

  Produžite im rok trajanja.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Ako želite produžite vek trajanja svog omiljenog parfema nikako ga nemojte držati u kupatilu, nije mu tu mesto, kao ni lakovima, kremama za oči, ali i maskama za lice.

  Parfem - Nagle promene temperature i svetlost imaju loš uticaj na parfem. Može se promeniti njegov miris ili njegov intenzitet. Najbolje je parfeme držati u frižideru, budući da je to hladno i mračno mesto.

  Lak za nokte - Budući da je u pitanju emulzija, duže će mu trebati da se stvrdne i osuši ako ga čuvamo na hladnom mestu kao što je frižider.

  Krema za oči - Krema za oči će duže trajati, ali i imati više efekta na oči i podočnjake ako se čuva u frižideru. Hladnoća kreme će smanjiti nadutost oko očiju i umiriti iritaciju.

  Maska za lice - Duže će trajati i imaće jači efekt na lice i oči. Hladnoća maske za lice će brže opustiti kožu i mišiće, pa će ublažiti osećaj iritacije kože.

  Krema za sunčanje - Mnogo duže će vam trajati ako je držite u frižideru. Ostavljanje kreme za sunčanje na višim temperaturama smanjuje njenu delotvornost i zaštitni faktor.

  Prirodna kozmetika - Sva prirodna kozmetika bi trebala da stoji u frižideru. U pitanju su organski proizvodi koji ne sadrže parabene, sulfate kao ni konzervanse, pa će ih hladnoća sačuvati od razvoja raznih bakterija.

  Ovi proizvodi ne smeju da stoje u frižideru

  Nikako u frižideru nemojte čuvati ruž za usne, koji će se pod uticajem niske temperature stvrdnuti, a esencijalna ulja će mu izbiti na površinu. Takođe, tekući puder može promeniti svoju gustinu i brzo će se pokvariti.

  Držanje olovke za oči stalno u frižideru će je stvrdnuti i smanjiti njen efekat, ali u redu je ako je par minuta pre nanošenja staviti u frižider kako bi lakše povukli ravnu crtu i kako se ne bi previše topila.