aktuelno
  ČANOVIĆ ZA PINK M OBJAŠNJAVA koje uslove građani moraju ispuniti za projekat 1000+ (VIDEO)
  Društvo

  ČANOVIĆ ZA PINK M OBJAŠNJAVA koje uslove građani moraju ispuniti za projekat 1000+ (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Javni poziv za učešće građana u projektu „1000 plus“ biće raspisan u prvoj polovini ovog mjeseca, kazao je za TV Pink M generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović.

  • icon
  • icon Autor: PrintScreen
  • icon
  • icon

  Podjseća da u projektu učestvuje pet komercijalnih banaka, a u ponudi je skoro 800 stambenih jedinica.

  Dobili smo na javnom pozivu za građevinare odnosno vlasnike fizička lica, vlasnike stanova 781 stambenu jedinicu, projektni odbor trenutno pregleda ponude da li su one u skladu sa zakonom i u skladu sa javnim pozivom. Obavijestićemo građane, zajedno sa javnim pozivom šta je u ponudi - rekao je Čanović za Pink M.zgrada

  Autor: Standard

  Čanović napominje i koji su to uslovi koje građanin mora ispuniti da bi učestovao u projektu.

  Ono što možemo reći, te generalne uslove koji su vezani ne samo za prioritetne ciljne grupe nego za sve korisnike ovog projekta, da su crnogorski državljani, da su kreditno sposobni, da nemaju stambenu jedinici on i članovi njihove familije zadnje 3 godine. I što se tiče primanja naravno da zadovoljavaju kumulativno uslove koje je Vlada propisala ovim projektom - obajsnio je Čanović.

  Kada je posrijedi kamatna stopa ona do sada nije bila povoljnija, kaže Čanović uz podsjećanje da iznosi 2,99 procenata. Građani kod banaka mogu aplicirati za projekat bez učešća.

  Mislim da su to izuzetno povoljni uslovi pogotovo za one familije i osobe koje rješavaju krov nad glavom prvi put - istakao je naš sagovornik.

   Čanović napominje da je putem ovog projekta oko 800 porodica do sada riješilo svoje stambeno pitanje.