aktuelno
  RADIO PRIVATNO: Inspekcija zabranila doktoru Erakoviću rad u oblasti neurologije
  Društvo

  RADIO PRIVATNO: Inspekcija zabranila doktoru Erakoviću rad u oblasti neurologije

  • icon
  • icon

  Zdravstvena inspekcija i inspekcija rada zabranila je dr. Jevtu Erakoviću obavljanje zdravstvene djelatnosti iz oblasti neurologije zbog toga što je u privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Kalinić” Bar radio bez rješenja Ministarstva zdravlja za obavljanje pomenutih poslova, te zato što je radio bez dozvole za dopunski rad od KCCG, gdje je stalno zaposlen, kao i zbog toga što nije imao sanitarnu knjižicu, a ni ugovor o radu, pišu Vikend novine.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Zdravstvene inspektorke dr Deniza Duraković, Ivana Vukadinović i inspektorka rada Sonja Pejović su prilikom inspekcijskog nadzora u PZU “Kalinić” zatekle Erakovića i medicinsku sestru, koja im nije dozvolila da uđu u ordinaciju zato što je tamo pacijent. Inspektorke su utvrdile da u protokolu nema pacijenata Erakovića, niti da postoji druga medicinska dokumentacija.

  Nakon insistiranja da sekretarica pozove direktora ustanove, Kalinić se pojavio u roku od pet minuta.

  Dok su inspektorke razgovarale sa direktorom, Eraković i pacijent su napustili prostorije ambulante, a na poziv direktora doktor se nije vratio. Kalinić je obavijestio inspekciju da je uputio zahtjev KCCG za izdavanje saglasnosti za dopunski rad za Jevta Erakovića, ali da je nije dobio zato što Eraković nema rješenje MZ za pružanje zdravstvenih usluga u oblasti neurologije.

  Osim kazni za Erakovića, inspekcija je podnijela i prekršajni nalog za PZU “Kalinić” u visini od 1,250.00 eura i 200.00 eura zato što sanitarna knjižica nije u ambulanti. Inspekcija rada je takođe PZU “Kalinić” kaznila i zato što sa Erakovićem nije sklopljen ugovor o radu u visini od 200 eura.