aktuelno
  RASPISAN oglas za prijem 60 lica za službu u Vojsci Crne Gore
  Društvo

  RASPISAN oglas za prijem 60 lica za službu u Vojsci Crne Gore

  • icon
  • icon

  Ministarstvo odbrane je, u okviru politike podmlađivanja i daljeg jačanja kvaliteta vojničkog kadra, raspisalo danas javni oglas za prijem 60 lica za službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika i vojnikinja po ugovoru, na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

  • icon
  • icon Autor: PinkM
  • icon
  • icon

  Raspisan je oglas za 46 mjesta u Pješadijskom bataljonu i 14 u Mornarici Vojske Crne Gore.

  Ugovor o službi u Vojsci zaključuje se na period od godinu, sa mogućnošću da se naredni može zaključiti na period od tri godine.

  Kandidati koji budu primljeni u službu u Vojsci, obavezni su da uspješno završe osnovnu vojničku i obuku za samostalno vršenje formacijske dužnosti.

  Za lica koja ispune uslove oglasa, Ministarstvo odbrane će organizovati provjeru fizičkih i zdravstvenih sposobnosti kandidata, bezbjednosnu provjeru i intervju.

  Oglas će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

  Detalji o traženim formacijskim mjestima, opštii posebni uslovi za kandidate, način prijavljivanja sa prijavnim formularom, kao i podaci o potrebnoj dokumentaciji,navedeni su u tekstu oglasa koji je danas objavljen u dnevnim listovima Dan i Dnevne novine, kao i na sajtu Ministarstva (www.odbrana.gov.me/biblioteka/konkursi).

  Prethodni oglas za prijem vojnika i vojnikinja po ugovoru Ministarstvo odbrane je raspisalo 3. novembra 2017. godine. Tom prilikom, primljeno je 54 vojnika i vojnikinje koji su početkom februara počeli obuku.

  Više informacija u vezi javnog oglasa može se dobiti i putem telefona, broj 020/483-405, radnim danima od 07,00 do 15,00 časova.