aktuelno
  PEŠIĆ: Očekivao sam odgovor institucija o Bečićevom plagijatu
  Društvo

  PEŠIĆ: Očekivao sam odgovor institucija o Bečićevom plagijatu

  • icon
  • icon

  Demokrata Alekse Bečića, za krivično djelo povreda moralnih prava autora i interpretatora odbaci zbog zastarjelosti, odnosno zbog toga što je od izvršenja krivičnog djela proteklo četiri godine. To je juče saopštio izvršni direktor nevladine organizacije Centar za akademski integritet Mitar Đukanović, koji je krivičnu prijavu podnio 24. aprila.

  • icon
  • icon CdM
  • icon
  • icon

  Bivši predsjednik Naučnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Pešić za Pobjedu je kazao da tako važna stvar, kao što je optužba za plagiranje, zaslužuje odgovor.

  Očekivao sam da će neko, s obzirom na to da se ovaj slučaj vuče već neko vrijeme i izaziva pažnju javnosti, dati odgovor. To sam očekivao prije svega od fakulteta na kom je magistarska disertacija odbranjena, odnosno od Univerziteta Crne Gore”, rekao je Pešić.

  Što se Tužilaštva tiče, čini mu se, kako je kazao, da je to najbezbolniji način da se ne odgovori na neko pitanje.

  Institucije je trebalo da odgovore na to pitanje zbog javnosti i ugleda samog kolege Bečića. Očekivao sam da će UCG dati jasan i decidiran odgovor. Za samu analizu i provjeru autentičnosti bilo je dovoljno dva dana”, smatra Pešić.

  Univerzitet je, kako je istakao, pokazao u mnogim slučajevima da može da radi vrlo efikasno i brzo, te da je to trebalo da učini i u ovom slučaju koji zalazi i u pitanje odbrane akademizma.

  http://pinkm.me/drustvo/54633/skandalozno-izbjegavanje-pravde---becic-nece-odgovarati-za-plagijat-videobečić plagijat

  Autor: PinkM/PrtScr