aktuelno
  TUŽILAŠTVO: Mandić i Nikić često zajedno putovali u Moskvu (FOTO+VIDEO)
  Društvo

  TUŽILAŠTVO: Mandić i Nikić često zajedno putovali u Moskvu (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Nastavljeno je suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016-te. Čitana je, između ostalog, evidencija odlazaka iz CG za Moskvu i Srbiju optuženih Andrije Mandića i Milana Kneževića. Prema riječima tužioca Saše Čađenovića, ti odlasci su bili znatno učestaliji 2016-te nego ranijih godina.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Tokom današnjeg ročišta čitana je evidencija prelazaka Andrije Mandića i Milana Kneževića u Srbiju i Rusiju. Prema riječima tužioca Saše Čađenovića, Knežević je u Moskvu tokom 2016-te putovao intezivnije u odnosu na prethodne dvije godine.

  cadjenovic

  Autor: Printscreen

  Primjećujemo da je tokom 2014. i 2015. godine okrivljeni Knežević za Rusiju išao samo jednom i ovi podaci su dati samo radi uporedbe, a u 2016-toj godini evidentirani su njegovi odlasci za Moskvu više puta dok primjećujem i to od februara mjeseca 2016-te, te da je posebno bio intezivan odlazak za Moskvu okrivljenog Kneževića krajem juna i u prvoj polovini jula 2016-te godine - objasnio je Čađenović.

  Slična situacija je i sa optuženim Andrijom Mandićem. Prema riječima Čađenovića, Mandić je, takođe, znatno češće putovao za Moskvu tokom 2016-te godine, kada se i dogodio pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori.

  sudjenje 2

  Autor: Printscreen

  U 2016-toj imamo više odlazaka za Moskvu okrivljenog Andrije Mandića i to 3 i 2 2016-te. U većini ovih slučajeva putovao je sa Ananijem Nikićem - kazao je tužilac.

  Pročitan je i putni nalog za službeno putovanje Mihaila Čađenovića, izdat od Nove srpske demokratije.

  katnic

  Autor: Printscreen

  U ovom konkretnom slučaju nije tražen putni nalog, dakle, ilegalno se putovalo bez znanja i odobrenja organa Skupštine i da je upravljalo neovlašćeno lice, jer se vidi da je jasno saopšteno da to lice ne može upravljati iz razloga što nema stalno ni povremeno uposlenje u Skupštini - naveo je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

  Tokom ročišta prikazani su i pasoši Eduarda Širokova Šišmakova. Pročitan je i odgovor tužilaštva Poljske po zamolnici SDT-a u vezi sa zahtjevom za pravnu pomoć. Sud smatra da se radi o pravno nevaljanom dokazu, i protiv ovog rješenja može se podnijeti žalba Apelacionom sudu. Suđenje će biti nastavljeno sjutra u 9 sati.