aktuelno
  VLADA radi na razvoju sjevera (FOTO+VIDEO)
  Ekonomija

  VLADA radi na razvoju sjevera (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Osim ključnih turističkih projekata na jugu zemlje, Vlada intezivno radi i na razvoju sjevera. Iz Vladinog Sekretarijata za razvojne projekte poručuju da je u toku realizacija turističkih projekata na sjeveru zemlje, a poseban akcenat stavljen je na valorizaciji Bjelasice.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

   

  Podsjetiću da se već radi na lokalitetu Kolašin 1600 gdje se radi na izgradnji bazne stanice, parkirališta i vodosnabdijevanja kao i postavljanju same žičare. Takođe, kada je u pitanju projekat “Žarski” u opštini Mojkovac onda znamo da se tamo radi na izgradnji putne infrastrukture na lokalnom putu od Vragodola do Vrioca odnosno Žarskog katuna - kazao je Dejan Medojević iz Sekretarijata za razvojne projekte.
  PF

  Autor: Printscreen

  Takođe, napominje Medojević radi se i na izgradnji prve dionice autoputa Bar-Boljare, a nakon njenog završetka počeće i gradnja druge od Mateševa do Andrijevice. No, projekat na koji je takođe stavljen akcenat jeste i valorizacija Đalovića pećine.

  P

  Autor: Printscreen

   

  Planirana i izrada glavnog projekta turističke valorizacije kompletne Đalovića pećine što mislimo da će biti nova atrakcija i novi potencijal kada je u pitanju razvoj turizma na sjeveru Crne Gore. To su samo neki od projekata koji se trenutno valorizuju, a Vlada će i u narednom periodu nastaviti sa turističkom valorizaciom kompletnog prostora sjevera Crne Gore koji obiluje izuzetnim prirodnim potencijalima - ističe Medojević.

   

  Vlada je nedavno usvojila užu listu ključnih prioritetnih infrastrukturnih projekata čija je vrijednost preko dvije milijarde eura. Tako će se, u narednom periodu, raditi u sektorima energetike, saobraćaja i zaštite životne sredine.

   

  Kada je u pitanju sektor energetike neki od projekata koje moguda navedem jesu jadransko jonski gasovod HE na Morači i Komarnici, Ekološka rekontrukcija TE Pljevlja i unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama - kazala je Dijana Petrović.
  P

  Autor: Printscreen

  Iz Sekretarijata poručuju i da se, iz oblasti saobraćajne infrastrukture, na listi nalaze obilaznice oko Budve i Tivta, most preko Veriga, nastavak rekonstrukcije željezničke pruge Bar-Vrbnica, razvoj aerodroma Tivat i rekonstrukcija dionice puta Šćepan Polje-Plužine.