aktuelno
  CG MEĐU NAJBRŽE RASTUĆIM TURISTIČKIM DESTINACIJAMA NA SVIJETU
  Ekonomija

  CG MEĐU NAJBRŽE RASTUĆIM TURISTIČKIM DESTINACIJAMA NA SVIJETU

  • icon
  • icon

  Svjetski savjet za putovanja i turizam (WTTC) proglasio je našu zemlju jednom od najbrže rastućih turističkih destinacija na svijetu, a svjetski mediji pišu da je “mala balkanska zemlja idealna destinacija za kupovinu nekretnina”.

  • icon
  • icon Pink M
  • icon
  • icon

  Turiste i posjetioce crnogorskog primorja ove godine dočekaće 438 uređenih kupališta koja će biti organizovana na 100 prirodnih pjeskovitih i šljunkovitih plaža i brojnim izgrađenim kupalištima piše fokus.ba.

  Kvalitet morske vode na crnogorskim kupalištima prati se od maja do oktobra u petnaestodnevnim intervalima na 100 lokacija duž obale. Tokom 2018. godine, Crna Gora će prema procjenama imati 30- tak plaža sa međunarodnim priznanjem Plava zastavica.

  Ovog ljeta, širom Crne Gore, kako prenosi ovaj medij, održaće se 300 manifestacija, od popularnih muzičkih pa sve do kulturnih kao “Grad Teatar” u Budvi, “Purgatorije” u Tivtu, “Barski ljetopis”, “Montenegro film festival” u Herceg Novom i “Kotor Art festival”. Poznati muzički festivali “Sautern sol” u Ulcinju, “Sea Dance” i “Montenegro San Rege” u Budvi, “Sea Rock” u Kotoru, “Lejk Fest” i “Bedem fest” u Nikšiću privući će posjetioce iz svih delova svijeta.

  Cijene smeštaja, navodi se u tekstu, pristupačne su i odgovaraju različitim platežnim mogućnostima, a ostale su na prošlogodišnjem nivou. Kreću od šest eura, u hotelima sa dvije i tri zvjezdice od 15 eura, a u hotelima sa četiri zvjezdice od 30 eura na bazi noćenja s doručkom.

  Crna Gora ima oko 400 hotela, sa preko 40.000 ležajeva, dok je u 2017. godini otvoreno 32 nova hotela, od čega 75 odsto visoke kategorije.