aktuelno
  MARKOVIĆ: Očekujemo da auto-put bude završen u roku (VIDEO)
  Ekonomija

  MARKOVIĆ: Očekujemo da auto-put bude završen u roku (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Predsjednik Vlade Duško Marković očekuje da će izgradnja prve dionice autoputa Bar-Boljare od Smokovca do Mateševa biti završena u predviđenom roku. Marković je to kazao u Bijelom Polju nakon potpisivanja ugovora o izgradnji dvije žičare vrijedne 12 miliona eura, a koje bi trebalo da budu završene do novembra naredne godine.

  • icon
  • icon Autor: vlada cg
  • icon
  • icon

  Vjeruje predsjednik Vlade Duško Marković da će radovi na izgradnji prve dionice autoputa Bar - Boljare biti završeni u roku. No, iako bude probijanja roka to neće biti puno kasnjenja.

  Ako bude opravdanih razloga da taj rok bude produžen on ne smije ugroziti naše ključno opredjeljenje da 2019 godina mora biti godina u kojoj ćemo proći prvom dionicom autoputa-poručio je Marković.

   

  autoput

  A kako teku radovi na prvoj dionici od Smokovca do Mateševa provjeriće i sam premijer i to već sjutra kada će se i sastati sa predstavnicima kineske kompanije CRBC. Marković kaže i da za sada nema naznaka da će cijena koštanja prve dionice biti skuplja od one planirane od 809 miliona eura. No, iako bude budžet probijen to neće ugroziti naše finansije.

  Platićemo onoliko koliko bude trebalo da se taj put završi. Novac ne smije biti ograničenje da autoput ne bude završen . Sve što donosi trajnu vrijednost zemlji i budućim generacijama nije skupo- kazao je Marković

  AUTOPUT

  Predsjednik Vlade prisustvovao je potpisivanju Ugovora za izgradnju žičare od Manastira Podvrh do Đalovića pećine, vrijedne četiri miliona eura, i žičare-šestosjeda na lokaciji Cmiljača vrijedne osam miliona eura.

  Čitav posao treba da bude završen za 18 mjeseci i vjerujem da ćemo sa renomiranom italijanskom kompanijom koja je i izvođač i projektant uspjeti da u ugovorenom roku ovaj posao završimo- rekao je Marković.

  Da će posao biti završen do novembra naredne godine vjeruje i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

  SMOLOVIC

  Mislim da će ova dva kapitalna projekta za Bijelo Polje, Đalovića pećina i planina Bjelasica u potpunosti promijene sliku Bijelog Polja generisanjem novih radnih mjesta i dinamiziranjem razvoja opštine, da će se u BP dolaziti i isplatiti mladim ljudima da ostanu- kazao je Smolović.

  Ugovor o izgradnji dvije žičare sa predstavnicima italijanske kompanije "Leitner" potpisao je direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač.