aktuelno
  GRADNJA AUTOPUTA po planu (FOTO+VIDEO)
  Ekonomija

  GRADNJA AUTOPUTA po planu (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Predsjednik Vlade Duško Maković obišao je radove na izgradnji prve dionice autoputa Bar-Boljare. Vjeruje da će kompletan posao biti završen u roku, a raduje ga i činjenica da u izgradnji najvećeg i najsloženijeg projekta u istoriji Crne Gore učestvuju i domaće kompanije.

  • icon
  • icon GOV.ME
  • icon
  • icon
  Trenutno je na izgradnji prve dionice autoputa od Smokovca do Mateševa angažovano više od tri i po hiljade ljudi, a ta brojka će do kraja mjeseca biti i veća kada će početi spajanje stubova mosta Moračica - jednog od najzahtjevnijih objekata prve trase autoputa Bar-Boljare - kazao je premiejr Marković.

  Zadovoljan je onim što je vidio na terenu pa već sada najavljuje da bi svi radovi mogli biti završeni do maja naredne godine.

  Svi imamo namjeru da stanemo uz ovaj projekat i da obezbijedimo završetak u roku i naravno u potrebnom kvalitetu- rekao je prvi čovjek crnogorske Vlade.
  Dusko Markovic obilazi gradiliste

  Autor: GOV.ME

  Pored kineskih firmi na izgradnji autoputa radi i domaća radna snaga. Na prvoj dionici od Smokovca do Mateševa angažovano je više od 80 podizvođača. Među njima je i kompanija ''Bemax'' koja, između ostalog, radi prva četiri tunela od kojih su dva već probijena

  Ukupno, to je 11 kilometara kada se zbroje četiri tunela i očekujemo da će se njihov proboj završiti do 13.jula ove godine- kaže Milo Muhadinović iz Bemax-a.
  Dusko Markovic obilazi gradiliste

  Autor: GOV.ME

  Domaće komapnije izvode više od 30 odsto ukupnih radova. To je, kaže premijer Marković, dobra poruka za domaća preduzeća.

  To znači da ćemo uz ovaj projekat dobiti kompanije koje su sposobne da ne samo u Crnoj Gori izvode ovakve projekte već vjerujem da će biti konkurentni na širem evropskom tržištu - objasnio je premijer Marković.

  Radovi na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare od Smokovca do Mateševa trebalo bi da budu završeni do 11. maja naredne godine. Ta dionica biće duga 41 kilometar, a koštaće 809,6 miliona eura.