aktuelno
  PREMIJER U ULCINJU - Holiday Villages Montenegro: Ovo je pobjeda savremenene vizije razvoja turizma i CG ekonomije
  Ekonomija

  PREMIJER U ULCINJU - Holiday Villages Montenegro: Ovo je pobjeda savremenene vizije razvoja turizma i CG ekonomije

  • icon
  • icon

  Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je iz Ulcinja da novi rizorti poput Holiday Villages Montenegro pozicioniraju Crnu Goru u vrh svjetskog turizma, da impresivan investicioni poduhvat koji je oplemenio prostor Velike plaže u Ulcinja nagovještava da će Velika Plaža a vjerovatno i Ada biti nova kvalitetna turistička destinacija i da vjeruje da će ovaj primjer koji obeubjeđuje stotine novih radnih mjesta biti podsticaj za nove uspješne projekte.

  • icon
  • icon Gov.me
  • icon
  • icon
  Oplemenjujući ovaj prostor podigli smo sa koljena posrnuli Hotel Belvi i podigli ga na nivo od četiri zvjezdice izgradivši Hotel Villages Montenegro“ – rekao je Premijer čestitajući na poduhvatu jednom od suvlasnika Grupe Karismaa Hotels Ljubu Krstajiću.

  Premijer je podsjetio da iza projekta stoje renomirana Grupa Karisma Hotels i jedan od vodećih operatera u svijetu – Tui.

  Radeći na ovom projektu sa partnerom TUI-em mi smo Crnu Goru, vjerujem, trajno uveli u katalog ovog najmoćnijeg svjetskog operatera. Vjerujem da će ovaj hotel, sa Hotelom Ruža vjetrova kojim Karisma upravlja od 2016. godine, sa novim investicionim i razvojnim planovima obezbijediti u 2018. godini 500 novih radnih mjesta i 1.800 ležajeva kojima će Karisma upravljati. Sa ovakvim pristupom Crna Gora postaje prestižna turistička destinacija, ne samo na ovom prostoru nego i šire“ –rekao je predsjednik Vlade dodajući da tome doprinose poznati hotelski brendovi koji su danas u Crnoj Gori kao što su Aman, Iberostar, Regent, Hilton i Ramada, a uskoro One & Only, Ritz Carlton i Chedi.

  Premijer je podsjetio da se danas u Crnoj Gori realizuju investicije od više od tri milijarde eura i to najveći investicioni poduhvati na Mediteramu.

  Mi smo zahvaljujući ovakvom pristupu, zahvaljujući ovako kredibilnim partnerima u prošloj godini ostvarili rekordnu turističku sezonu, premašili smo onu iz 1987. godine, preko dva miliona turista je bilo u Crnoj Gori. Ostvarili smo i rekordne finansijske rezultate. Ali ono što je veoma važno je da obezbjeđujemo kontinuitet i da prvi kvartal ove godine pokazuje da imamo rast u turizmu od 20 odsto, da smo 4. maja ove godine imali 40.000 turista, što je 111 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Turizam je, dakle, u prošloj godini opredjeljujuće uticao na naš rast od 4,4 odsto što je jedna od najvećih stopa rasta u Evropi. Vjerujem da ćemo u prvom kvartalu ove godine možda imati rast od 4 odsto čemi će takođe doprinijeti turizam“ – rekao je premijer.
  karisma

  Autor: Prt ScR/You tube/Gov.me

  Dodao je da je Crnoj Gori ostavljena nova vrijednost i nova ljepota.

  Danas možemo reći i ovima u Ulcinju i onima u Podgorici, i onima koji nam nijesu vjerovali i onima koji su sumnjali da smo uradili dobru stvar za Crnu Goru, da smo uradili veliku stvar za crnogorski turizam, da smo uradili ozbiljne stvari za nova radna mjesta i nove prilike za naše mlade ljude. Vjerujem da će ova investicija biti podsticaj novim i da će ovakvih prilika i u ovoj i u narednim godinama biti još više“ – zaključio je predsjednik Vlade Duško Marković u Ulcinju na obilježavanju završetka rada na rizortu Holoday Villages Montenegro.

  Ugovor o zakupu Kompleksa HTP „Ulcinjska rivijera" AD zaključen je 25.09.2017. godine izmedu Države Crne Gore i HTP „Ulcinjska rivijera" AD, u svojstvu Zakupodavca i Konzorcijuma „Karisma Hotels Adriatic Montenegro DOO, Karisma Hotels & Resorts Corporation LTD, Karisma Resorts International S.A, Karisma Operating Holding S.A. de C.V. ,Karisma Hotels & Resorts de las Americas LTD",

  Hotel Holiday Village Montenegro je porodični hotel koji imati u ponudi po četiri restorana, bara, i bazena od kojih je jedan glavni, namijenjen za vodene sportove i rekreaciju, splash bazen sa vodenim atrakcijama namenjen mališanima i tihi bazen za odrasle.

  TUI Grupa u svom portfoliju drži 1.600 turističkih agencija i vodećih portala, šest turističkih aviokompanija sa oko 150 aviona, više od 300 hotela sa 214.000 kreveta, 16 brodova za krstarenje i veliki broj turističkih agencija. Integrisana ponuda opslužuje 20 miliona u 180 regija.

  U finansijskoj 2015/16. godini TUI Grupa, sa 67.000 zaposlenih, ostvarila je prihod od 17,2 milijarde eura i operativni rezultat od milijardu eura.

  Svečanosti je prisustvovala i direktorka TUI-a za emotivna tržišta Luiz Bates.