aktuelno
  IRF ULOŽIO PREKO 620 MILIONA EURA, NAJVIŠE U POLJOPRIVREDU (FOTO+VIDEO)
  Ekonomija

  IRF ULOŽIO PREKO 620 MILIONA EURA, NAJVIŠE U POLJOPRIVREDU (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Investiciono razvojni fond je do sada u crnogorsku ekonomiju uložio više od 620 miliona eura. Od tog iznosa, značajna sredstva plasirana su u sektor poljoprivrede i proizvodnju hrane, gdje je za posljednje dvije godine uloženo više od 55 miliona eura.

  • icon
  • icon Autor: PinkM
  • icon
  • icon

  Od osnivanja pa do kraja prošle godine Investiciono razvojni fond plasirao je više od 620 miliona eura. Ideja im je kažu da podstaknu i ubrzaju privredni razvoj Crne Gore.

  Posebno nas raduje što smo prepoznali značajan segment preduzetničkog potencijala i kod individualnih poljoprivrednih proizvođača u proteklom periodu pa smo za prethodne dvije godine upravo taj sektor poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane finansijski podržali sa 55,5 miliona eura - kaže Maša Vukasojević, iz  IRF-a.

   

  maša irf

  Autor: Printscreen

  Jedan od korisnik kredita te institucije je i bjelopoljac Rešad Hasanović koji se sedam godina uspješno bavi poljoprivredom.

  dfs

  Autor: Printscreen

  Saradnju IRF-om imao sam prije godinu i po. Uzeo sam kredit 60.000 eura, a to mi je bila investicija od 80 odsto. Kamatna stopa je bila tri odsto, grejs period sam ja stavio tri mjeseca i vraćam za pet godina. Uložio sam u mehanizaciju i u izgradnju farme za krave. Kapacitet farme je oko 130 kvadrata. Nije bila teška procedura jer ovdje u BP imao sam dobru saradnju sa direktorom koji je sve to propratio i oni su izlazili na licu mjesta i nije bila velika procedura - kaže Rešad Hasanović.
   hf

  Autor: Printscreen

  Pored poljoprivrede Investiciono razvojni fond finansira i biznise u drugim granama. Sve to sprovode kroz 30 kreditnih linija.

  Irf

  Autor: Printscreen

  Za ovu godinu smo pripremili  preko 30 kreditnih linija da podržimo različite ciljne grupe  i da im omogućimo da biznis ideje različitog nivoa i znanja i potencijala realizuju tako što će pronaći svoju kreditnu liniju kod IRF-a, otpočeti biznis i na taj način riješiti egsistencijalno pitanje, otvoriti sebi i drugima nova radna mjesta i postati ekonomski nezavisni - ističe Maša Vukasojević, iz IRF.