aktuelno
  POČELA probna proizvodnja u Novom duvanskom, zaposliće 55 radnika
  Ekonomija

  POČELA probna proizvodnja u Novom duvanskom, zaposliće 55 radnika

  • icon
  • icon

  Danas je puštena u rad linija za proizvodnju i pakovanje king size cigareta u Novom duvanskom kombinatu. Proizvodiće godišnje do 15 miliona šteka cigareta, kazala je izvršna direktorica Savka Darmanović.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon
  Pokretanje proizvodnje u punom kapacitetu očekuje se u narednim danima i sve je namijenjeno za izvoz na Bliski istok, Sjevernu Afrika i Brazil - rekla je Darmanović.

  Na ovim poslovima radiće domaći radnici.

  ndkp

  Pokrenuta proizvodnja u Novom duvanskom kombinatu

  Sa punim pokretanjem proizvodnje krenućemo do kraja juna, plan je da uposleno 55 radnika. Pored radnih mjesta naš doprinos lokalnoj proizvodnji ogledaće se i u saradnji sa lokalnim proizvođačima. Ove godine smo zaključili ugovore o otkupu duvana sa 56 proizvođača. Prošle godine Novi duvanski kombinat otkupio je od lokalnih proizvođača oko 32 tone duvana. Sigurni smo da će se broj proizvođača povećavati iz godine u godine - istakla je Darmanović.
  cigarete-540x312

  Autor: PinkM

  Predsjednik tenderske komisije Branko Vujović kaže da smo sada u postupku provjere obima investicije u prvoj fazi nakon čega će se završiti dokapitalizacija.

  Investitor je opravdano imao zahtjev da promijeni izgled fabrike i zato je bilo kašnjenja. Ova zona gdje je farbika je carinska zona i za to je trebalo vremena zbog propisa - pojasnio je Vujović.

  Podgorica će, kako je naglasio, dobiti jedan od najsavremenijih duvanskih kombinata i mi ćemo nastaviti tradiciju proizvodnje.

  Gradonačelnik Slavoljub Stijepović poručio je da će se povećati zaposlenost što će svakako uticati na razvoj Podgorice.

  Uspjeli smo da sačuvamo duvansku industriju i proizvodnju i svakom domaćem proizvođaču dozvolićemo da plasira svoj proizvod - rekao je Stijepović.

  Predstavnici BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Vlade i Glavnog grada potpisali su u februaru 2016. ugovor o upravljanju NDKP-om. Arapska kompanija jedina je dostavila ponudu na šesti tender za privatizaciju, odnosno dokapitalizaciju NDKP i ponudila ulaganja od 20 miliona eura.

  Arapi su najavili da će se baviti proizvodnjom svojih brendova, kao što su Oskar, Mak, Napoli, Grand i Ab, a najavljena je i linija za proizvodnju slim i king size cigareta, kao i montiranje linije za proizvodnju duvana.

  http://pinkm.me/vijesti/41723/novi-duvanski-se-otvara-24.-majaP

  Autor: Printscreen