aktuelno
  IRF POMOGAO U BIZNISU VESNI MILADINOVIĆ (FOTO+VIDEO)
  Ekonomija

  IRF POMOGAO U BIZNISU VESNI MILADINOVIĆ (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Saradnjom sa ministarstvima ekonomije, poljoprivrede i turizma, kao i sa Zavodom za zapošljavanje IRF je kontaktirao preko 4 hiljade potencijalnih klijenata, pa su u 2017- oj razmatrana 574 zahtjeva za kredit, od čega je odoreno njih 407. Ciljnu grupu činili su mladi fakultetski obrazovani ljudi, žene u biznisu, tehnološki viškovi i individualni poljoprivredni proizvođači.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

   

  Mi smo tokom 2017- te upravo toj ciljnoj grupi obezbijedili kredite u iznosu od 10, 7 miliona eura sto je 65 odsto više u odnosu na 2016. godinu- kazao je Zoran Vukčević.
  s

  Autor: Printscreen

  Svojim ulaganjima IRF je uspio da sačuva i otvori skoro osam i po hiljada radnih mjesta, a posebna pažnja posvećena je malim preduzetnicima i preduzećima koja imaju problem sa nelikvidnošću. U fokusu su bili prioritetni sektori poljoprivreda, turizam i generalno proizvodnja, pa je u tim sektorima i plasiran najveći broj kredita, a vodilo se računa i o regionalnoj komponenti ukupnog ekonoskog razvoja.

  Samim tim smo posebnu pažnju posvetili razvoju manje razvijenih opština, odnosno onih koje su ispod prosjeka države i u tim sredinama smo uspjeli, da plasiramo nešto preko 64 miliona eura - ističe Vukčević.

  A jedan od brojnih korisnika kredita IRF-a je i bjelopoljka Vesna Miladinović. Nakon, završenog fakulteta i čekanja na posao, Vesna je uzela stvar u svoje ruke.

  Radila sam u Domu zdravlja, a onda sam bila na evidenciji Zavoda za zapošljavanje određeni period, a onda sam lagano krenula u privatnu praksu - kazala je Miladinović.
  p

  Autor: Printscreen

  Za svaki korak u životu i karijeri uvijek treba neka podrška. Prvo su bili roditelji koji su finansirali školovanje, onda suprug i uz njegovu podršku lagano krenuli u posao, a onda za konkretno ovaj izazov kupovine ovog poslovnog prostora bila je podrška IRF-a. Gdje sam aplicirala za kredit i uz njihovu podršku prilično brzo došli do sredstava. Bilo je dosta ulaganja ali na kraju rezultat je vidljiv i nadam se da ćemo biti uspješni - kazala je ona.

  Vesna, diplomirani stomatolog novac od kredita uložila je u kupovinu poslovnog prostora.

  To je kreditna linija za visokoškolce gdje su u ponudi bili beskamatni krediti i ja sam imala privilegiju da dobijem jedina na sjeveru Crne Gore za prošlu godinu taj beskamatni kredit sa rokom otplate sedam godina i grejs periodom od šest mjeseci. Mislim da će se nakon otplate kredita vidjeti da li je ovaj projekat bio isplativ, ali mislim da će biti uspješno - ističe Miladinović.
  p

  Autor: Printscreen

  O širenju biznisa sada ne razmišlja, ali planira ulaganje u opremu. Svjesna je da će joj za to trebati novca pa će pomoć opet potražiti kod Investiciono razvojnog fonda.

  Ne treba sad nešto ići brzo ali kad istekne ovaj kredit onda eventualno za kupovinu savremenije opreme jer u stomatologiji danas sve brzo napreduje.

  Rizik mora da se preuzme. Ja se ne bih odlučila na to ali imam dobru podršku od supruga i onda to nekako sve laganije ide  - kazala je ona.