aktuelno
  VLADA danas o poskupljenju goriva
  Ekonomija

  VLADA danas o poskupljenju goriva

  • icon
  • icon

  Vlada će danas na sjednici razmotriti cijene goriva, i ako to bude neophodno, biće spremna da interveniše da zaštiti standard građana kada je riječ o poskupljenju naftnih derivata, ali da to ne ugrozi ekonomiju, odnosno poslovanje crnogorske privrede najavio je premijer Duško Marković.

  • icon
  • icon Gettyimages
  • icon
  • icon

  On je kazao da će  na sjednici Vlade imati osnovne informacije šta to poskupljenje znači.

  Nijesmo dobili upozorenje od privrednika da bi ih to moglo podstaći na povećanje cijena njihovih usluga - rekao je Marković  nakon Premijerskog sata u Skupštini.

   

  P

   

  Može se desiti da u naredne dvije sedmice dođe do pada cijene goriva u Crnoj Gori - kazao je Marković.

  Premijer je dodao da u Vladi prate situaciju, jer je pitanje poskupljenja goriva veoma važno za ekonomiju, privredu, građane i standard.

  On je podsjetio da cijena goriva ne zavisi od Vlade, već kretanja na berzi, kao i odnosa eura i dolara jer se iskazuje u dolarima.

  Litar dizela sada u Crnoj Gori košta 1,30 eura, eurosupera BMB 98  1,44 eura, a litar BMB 95 1,41 euro.

  Ministarka ekonomije Dragica Sekulić saopštila je da će informisati članove Vlade danas na sjednici  o trenutom stanju u vezi sa novim cijenama naftnih derivata u Crnoj Gori, čiji je rast u obračunu izazvalo povećanje vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi, kao i jačanje dolara u odnosu na euro.