aktuelno
  MINISTARKA SEKULIĆ ZA PINK M: Podmorski kabl do kraja godine, a privredi podrška skoro 2 miliona
  Ekonomija

  MINISTARKA SEKULIĆ ZA PINK M: Podmorski kabl do kraja godine, a privredi podrška skoro 2 miliona

  • icon
  • icon

  Podmorski kabl između Crne Gore i Italije biće pušten u probni rad do kraja godine, kazala je za Pink M televiziju ministarka ekonomije Dragica Sekulić. Ona je ponovila da država ne odustaje od gradnje II Bloka Termoelektrane u Pljevljima i poručila da će ministarstvo na čijem je čelu, u ovoj godini, crnogorske privrednike podržati sa milion i 800.000 eura.

  • icon
  • icon Autor: PinkM
  • icon
  • icon

  Ministarka ekonomije Dragica Sekulić zadovoljna je, kaže za Pink M, dosadašnjim radovima na projektu povezivanja elektroenergetskih sistema Crne Gore i Italije - podmorskim kablom. Taj posao, poručuje ministarka, privodi se kraju.

  Sve ide po planu i očekujemo da kabl do kraja godine bude pušten u probni rad kako bi u skladu sa zakonom određeni period radio u probnom radu i onda nakon toga dobio upotrebnu dozvolu - rekla nam je ministarka Sekulić.
  Pomorsko kablo

  Projekat podmorskog kabla privodi se kraju, Autor: PinkM

  Ministarka Sekulić za našu televiziju kaže i da država ne odustaje od gradnje II Bloka Termoelektrane u Pljevljima. U međuvremenu radiće na rekonstrukciji I bloka, a tender za taj posao biće raspisan do kraja godine. Tom rekonstrukcijom, kaže Sekulić, produžiće se životni vijek prvog bloka za dvasetak godina.

  te pljevlja

  Sekulić: Država ne odustaje od gradnje II Bloka Termoelektrane u Pljevljima, Autor: CdM

  Poučeni lošim iskustvom sa Češkom kompanijom Škoda Praha sa kojom je raskinut ugovor o gradnji II bloka sada se opreznije traži novi partner. Do sada je EPCG razgovarala sa dvadesetak zainteresovanih kompanija, a iz Vlade poručuju da im je cilj da nađu najbolje rješenje za izgradnju II bloka.

  Opširnije u našem Centralnom dnevniku koji je na programu u 18 sati uživo, kao i u našoj ekonomskoj emisiji Kapital u 16:05h.