aktuelno
  RASPISAN KONKURS, poljoprivrednim preduzetnicima krediti do 4.000 eura
  Ekonomija

  RASPISAN KONKURS, poljoprivrednim preduzetnicima krediti do 4.000 eura

  • icon
  • icon

  Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada Podgorice raspisao je konkurs za dodjelu kredita poljoprivrednim preduzetnicima, a kako je saopšteno, preduzetnici će moći da podignu kredit do 4.000 eura.

  • icon
  • icon Ilustracija
  • icon
  • icon

   

  Za ovu kreditnu liniju opredijeljeno je 100.000 eura, od čega 70.000 za stimulisanje poljoprivrede i 30.000 eura za stimulisanje preduzetništva.

  Korisnik kredita može biti srednje, malo ili mikro preduzeće, preduzetnik i poljoprivredni proizvođač iz Podgorice.

  Neophodna dokumentacija za učešće na konkursu pored zahtjeva za dodjelu kredita podrazumijeva dostavljanje biznis plana, dokaza o ispunjavanju uslova za obavljanje djelatnosti, odnosno o upisu u registar poljoprivrednih proizvođača, lista nepokretnosti i sredstva obezbjeđenja vraćanja kredita – odnosno kreditno sposobnih žiranata.

  Korisniku kredita je obezbijeđen grejs period od 12 mjeseci od dana prenosa odobrenih sredstava, a rok otplate kredita je tri godine u polugodišnjim anuitetima, uz kamatnu stopu od tri odsto na godišnjem nivou.

  Prilikom podnošenja zahtjeva posebno će se cijeniti oni koji doprinose razvoju ženskog preduzetništva i razvoju biznisa mladih.

  Zahtjevi za dodjelu kredita (tipski obrazac) i potrebna dokumentacija predaju se na šalteru Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje u ulici Vuka Karadžića broj 16.

  Rok za podnošenje zahtjeva je 20 dana od dana objavljivanja konkursa, a informacije u vezi Konkursa za raspodjelu kredita, mogu se dobiti na šalteru Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje, na kontakt telefone: 625-724; 625-205 i 625-190 i e-mail: sekretarijat.rms@podgorica.me