aktuelno
  ĐURIŠIĆ: Crnogorski turizam ima budućnost (FOTO+VIDEO)
  Ekonomija

  ĐURIŠIĆ: Crnogorski turizam ima budućnost (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Ekipa "Kapitala" posjetila je porodicu Đurišić iz Ulcinja koja se decenijama bavi turizmom. A nedvno su uz pomoć Investiciono razvojnog fonda proširili kapacitete.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Željko Đurišić iz Ulcinja jedan je od brojnih koji se bavi turizmom u najjužnijoj crnogorskoj opštini.

  Moji roditelji su napravili ovaj objekat i bavili su se ugostiteljstvom i držali su restoran u sklopu ovog objekta i kako je vrijeme prolazilo došlo je vrijeme da i ja uzmem cijelu tu priču i da nastavim da se bavim tim poslom - kazao je Đurišić.
  p

  Autor: Printscreen

  Kako je konkurencija u turizmu sve veća bilo je neophodno i unaprijediti ponudu. Za to je bilo potrebno i mnogo novca.

  Došli smo u situaciju da treba da se renovira objekat da napravimo nešto novo, komotnije, bolje za primanje gostiju i došli smo na ideju da treba da sklopimo neki ugovor sa nekom bankom i tada smo došli do ideje da to uradimo sa IRF-om.  Što se tiče IRF-a i cijele te priče, skupili smo dokumentaciju i ušči u priču sa njima. Došli smo da zajedničkog dogovora da ta kamata bude 2,5 odsto, da novac dobijemo i da uđemo u izgradnju novih kapaciteta i renoviranju postojećih.U jako kratkom roku i efikasno smo to odradili i ušli u sezonu i posao. Grejs period je bio šest mjeseci, a kamatna stopa 2,5 odsto - kazao je on.
  v

  Autor: Printscreen

  Sa tom investiciom Đurišići su proširili svoje kapacitete, a u okviru hotela sada se nalazi i bazen.

  Oko 20 soba ima objekat “Mala plaža”. Novi dio koji smo radili su dodatne četiri jedinice bolje spremljene lux sobe, a uradjen je i novi restoran.

  Zavisimo dosta i od vremena. Ugavnom ako su se bavili moji toliko godina mogu i ja da nastavim tu priču - kazao je Đurišić.

  p

  Autor: Printscreen

  Planira Željko u narednom periodu i da širi kapacitete.

  U nekom budućem periodu imamo neke nove ideje i neke nove planove ali dok ne riješimo jednu priču sa fondom i dok ne izađemo iz tog kredita i iz te priče onda ćemo stupiti u tu novu priču i širenje kapaciteta i to je sigurno - ističe on.

  I novi projekti, kaže Željko, biće sprovedeni u saradnji sa Investiciono razvojnim fondom.