aktuelno
  BJELOPOLJAC poklanja malinjak od 80 ari, a maline dao Romima, vrtićima i staračkom domu
  Ekonomija

  BJELOPOLJAC poklanja malinjak od 80 ari, a maline dao Romima, vrtićima i staračkom domu

  • icon
  • icon

  Ogorčeni bjelopoljski malinar Sead Hodžić odlučio je da pokloni malinjak od 80 ari, zbog kako kaže niske otkupne cijene malina. A on je maline poklonio romskim porodicama, staračkom domu i vrtićima.

  • icon
  • icon CDM
  • icon
  • icon

   

  Hodžićeve maline (Foto: FB)

  Revolt malinara danas je otišao još dalje, pa je jedna grupa poljoprivrednika danas prosula nekoliko desetina gajbi maline ispred zgrade Skupštine. Hodžić je ipak odlučio da svoje maline ne prosipa, već da ih pokloni.

  Foto: CDM
  Ne želim više da se bavim malinarstvom. Ogorčen sam. Neka idu u ruke onima kojima je potrebno, a ovo je bruka šta se radi. Pretrpio sam štetu od 25.000 eura, a ovdje ima sigurno 10 tona malina - dodao je on za CdM.

  Hodžić

  Malinari u Bijelom Polju su ogorčeni i zbog prestanka otkupa prije dva dana, “selektivnog otkupa i bahatog odnosa hladnjačara”.

  Po ovoj cijeni neće niko da otkupljuje. Tako bi svi trebali da urade, pa neka osjete neki šta je poljoprivredno dobro. Sramota od mizerne i bijedne cijene - ističu revoltirani Bjelopoljci.
  Foto: CDM

  Takođe, jedan od bjelopoljskih malinara Velimir Rmandić juče je u znak protesta zbog otkupne cijene pokosio svoje maline u selu Dobrinje.

  Foto: FB stranica Vijesti iz Bijelog Polja

  Podsjetimo, i u susjednoj Srbiji su proizvođači malina protestovali zbog otkupne cijene ovog voća, pa su tako početkom juna u Prijepolju blokirali magistralni put kroz Srbiju ka Crnoj Gori.

  Oni su tada tvrdili da minimalna otkupna cijena kilograma malina ne bi smjela da bude niža od 1,5 eura, da bi nadoknadili troškove proizvodnje.