aktuelno
  IRF: U ovoj godini plasiraćemo najmanje 200 miliona eura kredita (FOTO+VIDEO)
  Ekonomija

  IRF: U ovoj godini plasiraćemo najmanje 200 miliona eura kredita (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Crnogorske nadležne institucije zadovoljne su dinamikom realizacije radova na izgradnji luksuznog turističkog kompleska Luštica Bay. Ministar Pavle Radulović potvrdio da će eksluzivni hotel ''Čedi'' biti otvoren 17. avgusta. Na sjednici skupštinskog odbora za ekonomiju razmatran je i izvještaj o radu Investiciono-razvojnog fonda, a čelnici IRF-a najavili da će tokom ove godine plasirati najmanje 200 miliona eura kredita.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Od početka gradnje na Luštici su uložena 134 miliona eura, dok je samo u predhodne dvije godine investirano 60 miliona. Potpuno je završena marina, 88 rezidencijalnih jedinica, počela je gradnja prvih gradskih vila, u toku je priprema golf terena, grade se dva nova kupališta, a već je u funkciji desetak bazena.

   

  Lustica Bay 04072017

  Autor: PinkM

  Na komplesku je u prosjeku 530 građevinskih radnika i 53 ljudi u menadžmentu kompanije, koja su po osnovu poreza i drugih dadžbina državi CG uplatila preko dva miliona eura.

  pavle radulovic

  Autor: Printscreen

   

  To već ima svoj ozbiljan zamah, paralelno se radi na više polja, radi se centralno selo, to sad poprima obrise naselja, to je investicija koja se ukupno mjeri na preko milijardu eura, što je jedan od najvećih pojedinačnih investicionih poduhvata u ovom dijelu svijeta - istakao je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović.

  Razmatrajući izvještaj o radu IRF-a za predhodnu godinu, članovi Odbora za ekonomiju ocijenili su da je na polju širenja malog i srednjeg biznisa u CG napravljen veliki iskorak. Direktor Fonda, Zoran Vukčević, poručio je kako je nematerijalna podrška, naročito na lokalnom nivou, veoma bitna, s obzirom na to da je nedostatak biznis znanja kod kategorije mladih i nezaposlenih prilično veliki.

  IRF

  Autor: Printscreen

  Vukčević je naglasio da će i u ovoj godini, kada se planira plasman od 200 miliona eura kredita, fokus biti na daljem razvoju preduzetništva, iako je i u 2017- toj na tom polju ostvaren najveći iskorak do sada.

  zoran vukcevic

  Autor: Printscreen

  Kada govorimo upravo o toj ciljnoj grupi ''Preduzetništva'' plasirali smo 10,1 milion eura što je povećanje od čak 65 odsto, tako da su naše aktivnosti dale značajne rezultate, i upravo ćemo toj kategoriji posveti posebnu pažnju - kazao je direktor IRF-a, Zoran Vukčević.

  Odbor je prihvatio Predlog izmjena Zakona o visini stope zatezne kamate, a zainteresovanim kandidatima za 26. jun najavio oglas povodom imenovanja predsjednika i dva člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.