aktuelno
  FALKENSTEINER SE ŠIRI NA CRNU GORU
  Ekonomija

  FALKENSTEINER SE ŠIRI NA CRNU GORU

  • icon
  • icon

  Nakon hotela u Hrvatskoj i Srbiji, poznata austrijska hotelska grupacija preuzela Queen of Montenegro, crnogorski hotel s četiri zvjezdice i u junu ulazi u fazu pred otvaranje, tzv. whitelabel.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Ekskluzivnost lokacije, prostrane pješčane plaže,bujna priroda i topli sredozemni šarm – Crna Gora sve je zanimljivija i turistima i investitorima. Od 23. juna 2018.godine, hotelska grupacija Falkensteiner, jedna od vodećih turističkih kompanija, prisutna u šest evropskih zemalja s trenutno 32 hotela i rezidencija s četiri i pet zvjezdica, upravlja hotelom Queen of Montenegro. Hotel s ukupno 236 soba će pod imenom Queen of Montenegro biti otvoren do sredine oktobra, a u ljetnoj sezoni će imati takozvani whitelabel status. Za zimsku sezonu već su pripremljeni opsežni planovi za redizajniranje i nova koncepcija pozicioniranja. S početkom ljetne sezone 2019. hotel s četiri zvjezdice smješten u Bečićima će bitirebrendiran i službeno otvoren pod imenom Falkensteiner.

  Prije otvaranja, indirektni vlasnik hotela, Balansz Zártkörű Nyíltvégű IntézményiIngatlan Alap sproveo je prvu fazu programa obnove.

  Š

  Nakon prve sezone u 2018. godini, program obnove renoviranjanastaviće se u saradnji s hotelskom grupacijom Falkensteiner, a hotel će se redizajnirati i prilagoditi uobičajeno visokim standardima Falkensteinerovih hotela. Krajem 2018. godine će biti objavljene nove informacije i pojedinosti o Falkensteinerovim planovima i ostvarenom napretku, a u proljeće 2019. hotel će se otvoriti pod brendom Falkensteiner.

  P

  Otmar Michaeler, glavni direktor grupacije Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), izjavio je vezano za odluku o ulasku Falkensteinera u Crnu Goru:

  Za nas koji smo, s jedne strane, hotelska grupacija, a s druge strane građevinska i razvojna kompanija, dolazak Falkensteinera u Crnu Goru predstavlja važan korak i uzbudljiv izazov. Ovdje vidimo velik potencijal za razvoj i otvaranje potpuno novog tržišta – tržišta budućnosti. U OTP banci dobili smo još jednog velikog finansijskog investitora nakon Morgan Stanleya“.
  P

  Zsolt Barna, glavni direktor i predsjednik odbora OTP Real Estate Investment Fund Managementa, kompanije-članice najveće mađarske finansijske grupacije OTP Grupa, takođe je zadovoljan saradnjom s Falkensteinerom:

  Za nas je ključ uspješnog investiranja imati pouzdanog i kompetentnog partnera koji dijeli naše ciljeve i ambicije. U FMTG-u smo pronašli partnera s dugogodišnjim iskustvom i poznavanjem hotelijerstva te uređenja zemljišta i izgradnje“.

  Uključenost regije od velike je važnosti upravljačima i vlasnicima. Ona je nužna i za dugoročni uspjeh. Stoga su Falkensteiner i vlasnik – fond koji ulaže u nekretnine, a kojim upravlja OTP Grupa – jednako zadovoljni pozitivnom reakcijom i podrškom opštine Budva i crnogorskog Ministarstva turizma - kazao je on.

  P