aktuelno
  MIKROMONT do liderske pozicije uz pomoć IRF-a (FOTO+VIDEO)
  Ekonomija

  MIKROMONT do liderske pozicije uz pomoć IRF-a (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Preduzeće Mikromont počelo je sa radom 2005. godine. U ponudi imaju širok asortiman proizvoda koji su vezani za energetsku efikasnost.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Preduzeće Mikromont je otpočelo sa radom prije 15 godina sa jednim novim konceptom i pristupom tržišnom poslovanju. Napravili smo plan primanja stručne i mlade radne snage kako bi se prilagodili uslovima i zahtjevima tržišta iz oblasti energetske efikasnosti.U kontekstu ukupne ponude primarnu stvar smo dali svim vrtstama grijanja na drvo, ugalj, pelet kao i na gas i td. Takođe u okviru ukupne ponude postoji asortiman solarnigh sistema za grijanje potrošne tople vode. - kazao je Muzafer Ljuca.

  P

  Autor: Printscreen

  Za širenje biznisa bilo je potrebno i novca pa su 2010. godine ušli u saradnju sa Investiciono razvojnim fondom.

  Sa IRF-om smo otpočeli saradnju unazad sedam ili osam godina. Prvo je bilo za pribavljanje opreme koja nam je bila potrebna u tom periodu. Tada su bile visoke kamate kod komercijalnih banaka, a tada je Fond ponudio nešto kvalitetnije i interesantnije za nas privrednike i tako smo stupili i nastavili saradnju do današnjeg dana. Grejs period ja nijesam koristio, a kamatna stopa bila je tada oko pet odsto, a sada je to manje. Kupio sam opremu sa kojom sam poboljšao i kompletirao ponudu za tržište Crne Gore - istakao je Ljuca.

  PG

  Autor: Printscreen

  Ovo preduzeće sarađuje i sa renomiranim kompanijama iz regiona i Evrope. U Mikromontu je zaposleno oko 40 radnika, a mimo Bijelog Polja svoje radnje imaju i u drugim crnogorskim opštinama. No, planiraju i širenje biznisa.

  P

  Autor: Printscreen

  Vrlo vjerovatno ćemo ući i u tu priču ali moramo sačekati malo da vidimo kako će se stvari odvijati. Mada, svakako ako ne bude u BP širićemo biznis dalje iako mi imamo naše prodajne centre širom Crne Gore - kazao je Ljuca.

  U Mikromontu kažu da im je cilj napraviti komfor u životnom prostoru, iskoristiti obnovljive izvore energije sli i sačuvati novac.