aktuelno
  WC2018: Španci traže nove bodove preko Irana
  Fudbal

  WC2018: Španci traže nove bodove preko Irana

  • icon
  • icon

  Sedmi je dan od početka Svjetskog prvenstva u Rusiji – u drugom kolu grupe B snage će večeras odmjeriti reprezentacije Irana i Španije.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Iran nije reprezentacija koja redovno igra na Svjetskim prvenstvima i zbog toga, iskustvo koje nedostaje igračima Irana, može biti presudno u utakmicama protiv iskusnih ekipa, kao što je u ovom slučaju selekcija Španije. Azijski predstavnik ima tri boda iz prvog meča, ali tanke šanse da nadigra i šampiona svijeta iz 2010. godine. Španija je dakle apsolutni favorit u ovom susretu

  Znamo da nas očekuje stvarno teška utakmica, Španija je jedna od najboljih ekipa na svijetu. Nadam se da ćemo moći da im pariramo - kazao je Saman Ghoddos.

  Španija je u prvom kolu igrala protiv Portugala i došla samo do 1 boda, tako da sada ima imperativ pobjede protiv Irana koji je svakako jedna od najboljih azijskih selekcija, ali je isto tako daleko slabijeg kvaliteta od većine evropskih selekcija. ''Crvena furija'' je dosta "poljuljana" smjenom selektora svega par dana pred početak turnira u Rusiji, ali to je tim koji već duže vrijeme igra zajedno, tako da se smjena nije puno odrazila na njihovu igru, ako je bar suditi po nastupu protiv Portugala.

  Iran je vrlo dobro izrađen tim. Nacionalni tim koji ima jasne koncepte, ideju, dobro rade … sve to će nam dodatno otežati - kazao je Fernando Hierro.

  Utakmica drugog kola grupe B između Irana i Portugala igra se večeras od 20 časova u Kazanju.