aktuelno
  WC2018: Mesi za prvu pobjedu sa Hrvatskom
  Fudbal

  WC2018: Mesi za prvu pobjedu sa Hrvatskom

  • icon
  • icon

  Već je osmi dan od početka Svjetskog prvenstva u Rusiji – u drugom kolu grupe D snage će večeras odmjeriti reprezentacije Argentine i Hrvatske.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Reprezentacija Argentine, na čelu sa Lionel Mesijem, u duelu s Hrvatima nalazi se pred jednim izuzetno velikim ispitom, pogotovo nakon što su u prvom kolu odigrali samo 1:1 protiv debitanta Islanda. I pored dosta blijede partije imali su veliku priliku da dođu do sva tri boda, ali je upravo Mesi u 64. minuti propustio tu šansu.

  Očigledno je da Hrvatska neće igrati kao Island. Sigurno da će razmišljati na dručaiji način. Mi znamo ko smo, svjesni smo naših talentovanih igrača, kvaliteta ekipe i sigurni smo u uspijeh - kazao je Cristian Ansaldi.

  Reprezentacija Hrvatske uspješno je startovala na Svjetskom prvenstvu pošto je u prvom kolu savladala Nigeriju (2:0). Za razliku od Argentinaca koji su podbacili u meču s Islandom, iskusna selekcija Hrvatske je rutinski odradila posao u duelu sa reprezentacijom Nigerije te su zahvaljujući autogolu Eteba te pogotku Modrića iz penala došli do veoma vrijedne pobjede. To je za Hrvate ujedno bila i prva pobjeda na otvaranju Mundijala još od 1998. godine, kada su inače u Francuskoj osvajanjem trećeg mjesta došli i do svog najvećeg uspjeha u istoriji. Upravo zbog toga njihovi navijači vjeruju da bi i ova generacija mogla da napravi nešto slično sada u Rusiji, pogotovo jer su njihove najveće zvijezde, Modrić, Rakitić i Mandžukić, praktično u onim najzrelijim igračkim godinama.

  Hrvatska će napraviti sve da mi budemo ti koji ćemo nakon Argentine biti sigurni za drugi krug. Daćemo sve od sebe. Ja znam da ćemo sa tom pobjedom, ako da Bog, biti sigurni u drugom krugu - poručio je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

  Hrvatska i Argentina igrali su u grupnoj fazi i na Svetskom prvenstvu 1998, u Francuskoj. Večerašnji duel u okviru drugog kola grupe D počinje u 20 časova.