aktuelno
  WC2018: Srbija sa Brazilom za osminu finala
  Fudbal

  WC2018: Srbija sa Brazilom za osminu finala

  • icon
  • icon

  Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji večeras će biti poznata još dva para osmine finala – najzanimljiviji meč igraju Srbija i Brazil.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Moskva i Spartak Arena biće poprište jednog od najzaninmljivijih mečeva grupne faze – Srbija i Brazil u direktnom duelu odlučiće o putniku u 1/8 finala. Prema onome što su do sada pokazali, “orlovi” nisu oduševili ali iz njihovih redova ipak dolaze optimistične najave.

  Možda su nas malo potcijenili, ali mnogo su ozbiljna reprezentacija, možda je i to samo dio njihove taktike. Sigurno je da njima sjutra igra i bod, ali na SP se dešavaju iznenađenja. Ne vjerujem da su opušteni ali se i nadam da su nas potcijenili - poručio je Aleksandar Kolarov.

  Selektor Srbije ima visoko mišljenje o rivalu.

  Brazil je fudbalska velesila. Sigurno je da imaju razrađenu taktiku kako da se spreme za svaku utakmicu. Jesu opušteni, mi ih poštujemo kao ekipu, kao fudbalsku velesilu ali mi gledamo samo sebe. Želimo da naprvimo dobru atmosferu. Jedva čekamo da počne utakmica da zaigramo protiv velikog Brazila. Nadamo se dobrom rezultatu - kazao je Krstajić.

  Brazil je takođe imao mnogo problema – remizirao je sa Švajcarskom i pobijedio Kosta Riku ali9 uz mnogo problema. Navijači mnogo više očekuju od Neymara koji još uvijek osjeća povredu:

  Treba bda stavimo iza nas ono što je bilo u prethodnim utakmicama, čeka nas najteži rival u grupi, ovo će biti vrlo zahtjevna utakmica - naveo je Joao Mirand.

  Selektor Tite ima razumijevanja za svog najboljeg igrača.

  Morate znati da se on još oporavlja ali njegova je želja ogromna da igra. Ne branim ga ali on je u prijateljskom meču sa Hrvatskom pokazao da zaslužuje mjesto u timu. Odlično sarađuje sa ostalim igračima - kazao je Adedenor Bacchi Tite.

  Na izgled kalkulacija nema ali matematika kaže da Srbija ne mora da pobijedi Brazila da bi prošla u 1/8 finala – ukoliko Švajcarska minimalnim rezultatom izgubi od Kosta Rike “orlovima” je za prolaz dovoljan ishod 2:2.

  U dugoj utakmici ove grupe sastaju se Švajcarska i Kosta Rika - “sajdžije” svaki rezultat osim poraza vodi u narednu fazu takmičenja.