aktuelno
  WC2018: Belgija i Japan za prolaz među osam najboljih
  Fudbal

  WC2018: Belgija i Japan za prolaz među osam najboljih

  • icon
  • icon

  Treći je dan mečeva osmine finala na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji – večeras će šansu za prolaz među osam najboljih tražiti Belgija i Japan.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Belgija, bar na papiru, ima najlakši zadatak u osmini finala - igra protiv Japana, koji se čudnim spletom okolnosti našao u drugoj fazi Mundijala.

  Japanci su prošli grupu zahvaljujući fer-pleju, pošto su imali manje žutih kartona od Senegala.

  Nisu bili "samuraji" ubjedljivi u grupi - savladali su Kolumbiju (koja je od četvrtog minuta igrala sa desetoricom na terenu) sa 2:1, odigrali neriješeno sa Senegalom 2:2, a potom izgubili od otpisane Poljske minimalnim rezultatom 1:0 - kazao je igrač Japana Eiji Kawashima.

  Igrao sam pet godina u Belgiji, tako da će to za mene biti posebna utakmica, ali biće veoma teško. Imaju jako talentovane igrače u napadu, a mi se moramo potruditi da pobijedimo kako bismo išli dalje.

  Belgija je, sa druge strane, ekipa koja je vjerovatno pokazala najviše u dosadašnjem dijelu turnira.

  Panamu su savladali sa 3:0, Tunis sa 5:2, dok su u posljednjem meču grupne faze dobili Englesku sa 1:0 i završili na "težoj" strani žrijeba.

  Ako utakmicu započenomo, misleći da ćemo Japan lako pobijediti, onda rizikujemo da izgubimo. Na nama je da od budemo ozbiljni od prvog do posljednjeg minuta i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže - poručio je igrač Belgije Eden Hazard.

  Utakmica između Belgije i Japana igra se večeras u Rostovu sa početkom od 20 časova.