aktuelno
  WC2018: Kolumbija i Engleska za četvrtfinale
  Fudbal

  WC2018: Kolumbija i Engleska za četvrtfinale

  • icon
  • icon

  Četvrti je dan mečeva osmine finala na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji – večeras će šansu za prolaz među osam najboljih tražiti Kolumbija i Engleska.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Prva nokaut faza zatvoriće se možda i najneizvjesnijom utakmicom – Kolumbija i Engleska sastaju se šesti put međusobno a „kofeterosi“ će pokušati da upišu prvu pobjedu.

  Na različite načine ove selekcije stigle su do nokaut faze – Kolumbija je pobijedila Senegal u „vabank“ utakmici bez taktiziranja dok je Engleska „krčmila račun“ i birala da, porazom od Belgije, ode u ovaj kostur. Da li je dobro izabrala, pokazaće već ovaj meč, za koji u „albionu“ misle da će im donijeti lakši put.

  Postoje timovi koji imaju igrače svjetske zvijezde ali to ništa ne znači. Timovi su ti koji prave razliku. Mislim da je Kolumbija tim koje može licem u lice igrati sa bilo kim i bez kompleksa - kazao je igrač Kolumbije Carlos Sanchez.

  Engleska nije oduševila kao ni bezbroj puta do sada. Imaju mnogo igrača ali šest od osam golova do sada dali su iz prekida. Postoji tu i jedan problem – igrači Engleske su „dešnjaci“ tako da je lako predvidiva njihova igra. Ostaje im kao najveća šansa prekid. Protiv Kolumbije, možda i jedini način da dođu do pobjede.

  Došli smo ovdje sa željom da pobijedimo. Fokusirani smo na utakmicu sa Kolumbijom. Moramo biti pozitivni i moramo dati sve od sebe da odigramo kako treba - poručio je igrač Engleske, Dele Alli.

  Utakmica između Kolumbije i Engleske igra se večeras na Spartak stadionu od 20 časova.