aktuelno
  WC2018: Urugvaj i Francuska sjutra za polufinale
  Fudbal

  WC2018: Urugvaj i Francuska sjutra za polufinale

  • icon
  • icon

  Nakon završene nokaut faze, u Rusiji je i danas slobodan dan. Prvi meč četvrtfinala sjutra igraju Urugvaj i Francuska.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Ovo je jedan od dva derbija druge nokaut faze na Svjetskom prvenstvu u Rusiji – Francuska, sve ono što nije prezentovala u grupi, dala je protiv Argentine u 1/8 finala.

  Potencijal Francuske je ogroman, možda i najveći u ovom trenutku od svih reprezentacija. „Trikolori“ imaju vrlo pokretljiv i kreativan srednji red što je jako važno. Francuska međutim, mora igrati oprezno protiv Urugvaja jer to je pravi takmičarski tim.

  Oni su jedan kompletan, vrlo kompaktan tim, a protiv takvih timoma moramo biti strpljivi. Moramo pronaći rješenje i prave trenutke. Sve u svemu, najviše moramo biti strpljivi - kazao je Guy Stephan iz Francuske.

  Urugvaj je razbio i eliminisao Portugal u meču u kojem je znao šta će – Cavani i Suarez razvlačili su odbranu evropskog prvaka svjesni da centralno nbe mogu napraviti mnogo. Ali,, sa dva upada sa boka Cavani je riješio utakmicu koju su „urusi“ držali pod kontrolom cijelo vrijeme. Ipak zbog povrede lista lijeve noge, nastup urugvajskog napadača i strijelca tri gola na Mundijalu, Edisona Kavanaija je pod znakom pitanja.

  On je ključni član tima i mnogo doprinosi napadima i odbrani. I ja sam jedan među milionima ljudi u Urugvaju koji bi voljeli da znaju da li će Kavani biti spreman za Francusku. Prošlo je nekoliko dana, ali u ovom trenutku sve zavisi samo od njega - poručio je Luis Suarez.

  Prva utakmica četvrtfinala na Mundijalu u Rusiji između Urugvaja i Francuske igra se sjutra od 16 časova.