aktuelno
  WC2018: Okršaj Brazila i Belgije
  Fudbal

  WC2018: Okršaj Brazila i Belgije

  • icon
  • icon

  Nakon dva slobodna dana, nastavlja se takmičenje na Mundijalu u Rusiji. Šansu za prolaz u polufinale tražiće večeras selekcije Brazila i Belgije.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Možda je ovo najveći derbi ¼ finala – sigurno je da se od utakmice Brazila i Belgije očekuje najviše. Previše je majstora na jednoj i drugoj strani tako da je malo vjerovatno da će taktika od starta utakmice prevladati – ipak, ko bude taktički bolji, taj će prije stići do pobjede.

  Brazil je lako izašao na kraj sa Meksikom- utisak je da su „karioke“ samo malo podigli nivo igre pa su sada možda na polovini angažovanja. Brazil će sigurno napasti Belgiju upravo kroz sredinu, a biće zanimljivo kako će sa tri čovjeka u posljednjoj liniji to Belgija braniti – ako lako dođu do odbrambene linije, napadači Brazila lako će rješavati stvari na terenu.

  To je veoma dobar tim sa puno kvalifikovanih igrača. Skoro svi igrači igraju u za velike timove u velikim ligama. Mi znamo šta moramo da uradimo I nastavićemo da proučavamo svaku njihovu stranu kako bismo neutralisali njihove jake tačke - kazao je Borges de Silva.

  Iz tog razloga Belgija mora biti najjača u srednjem redu i to defanzivno – Vitsel i De Brujne moraju biti mnogo angažovaniji u tom dijelu nego li protiv Japana gdje su imali niz grešaka. Uz to, De Brujne posebno mora više prolaziti kroz sredinu, to je najkraći put do Lukakua koji će imati težak zadatak sa odbranom Brazila. Važan dio posla mora obaviti i Hazard ali isključivo u ofanzivi – njegovi prodori moraju biti konkretniji, asistencije ka igračima na bokovima brže.

  Ono što sam vidio na ovom Svjetskom prvenstvu je Brazil koji ima prilično stalnu ravnotežu između odbrane i napada . Mi želimo da napadamo, želimo da iskoristimo svaki trenutak i da ostanemo vjerni našem igranju - poručio je Vincent Kompany.

  Utakmica između Brazila i Belgije igra se večeras od 20 časova u Kazanju.