aktuelno
  DALIĆ: Ne plačem često, ali sada imam dobar razlog
  Fudbal

  DALIĆ: Ne plačem često, ali sada imam dobar razlog

  • icon
  • icon

  Selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je njegov tim imao sreće poslije plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji pobjedom nad domaćom reprezentacijom poslije boljeg izvođenja penala.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Hrvati su poslije 20 godina stigli do polufinala Mundijala, a to su učinili pobijedivši Rusiju na penale 4:3. Poslije regularnog dijela meča rezultat je bio 1:1, a oba tima su u produžecima postigla po gol.

  Čestitam mojim momcima, ali i ruskom timu, sjajno su se borili. Nije ovo bila lijepa utakmica, ali je to bila borba, borba za polufinale. Imali smo sreće - naglasio je Dalić.

  Dalić je istakao da je po završetku utakmice osjetio olakšanje i da nije mogao da krije emocije.

  Bio sam zabrinut tokom cijelog meča, ali poslije Rakitićevog penala sve je izletjelo iz mene. Osjetio sam olakšanje. Usrećili smo sebe, ali i sve u Hrvatskoj. Emocije su izletjele iz mene. Ne plačem često, ali sada imam dobar razlog – Hrvatska je u polufinalu. Ovo je veliki uspjeh i sjajan rezultat - istakao je Dalić.

  Hrvati će se u polufinalu sastati sa Engleskom, koja je ranije tokom dana eliminisala Švedsku.

  Naravno, ostala nam je snaga za Englesku. Ne želimo da stanemo, pokušaćemo da prikažemo svoju najbolju igru. Čekaju nas još dva meča i veoma smo motivisani. Daćemo sve od sebe. Biće borba, ali verujem u nas, imam vjeru - rekao je selektor Hrvatske.

  Duel između Hrvatske i Engleske na programu je u srijedu od 20 časova na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi. Dan ranije sastaju se Francuska i Belgija.